09:46 22.11.2013

Депутат Катеринчук просить суд визнати розпорядження Кабміну про відмову від євроінтеграції незаконним

1 хв читати

Європейська партія України звернулася в п'ятницю до Окружного адміністративного суду Києва з позовною заявою про визнання незаконним і нечинним розпорядження Кабінету Міністрів про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Як повідомляє прес-служба Європейської партії України, коментуючи позовну заяву, лідер партії, народний депутат Микола Катеринчук зазначив, що "Верховна Рада України у межах своїх повноважень, визначених Конституцією України, визнала європейську інтеграцію держави, подальше укладення Угоди про асоціацію з ЄС та набуття членства в ЄС як пріоритетний напрям зовнішньої політики України".

"Однак ухвалене вчора урядом Азарова розпорядження суперечить цим нормам. Крім того, це розпорядження не лише суперечить закону України "Про Кабінет Міністрів України" , а й порушує права більшості українців на європейський вибір, що підтримує переважна більшість українського суспільства", - додав парламентар.

Європейська партія України також вважає, що суд має всі законні підстави негайно зупинити дію цього розпорядження Кабміну і таким чином забезпечити реалізацію прагнень більшості громадян України на інтеграцію до Євросоюзу.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в четвер розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом: рішення закріплене згідно з розпорядженням уряду від 21 листопад ( № 905 -р).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА