Вибори
16:41 30.07.2019

Активісти у футболках "Традиція і порядок" зірвали прес-конференцію кандидатів у депутати в ОВК №50 і розгромили прес-центр

2 хв читати
Активісти у футболках "Традиція і порядок" зірвали прес-конференцію кандидатів у депутати в ОВК №50 і розгромили прес-центр

Група осіб у футболках громадської організації "Традиція і порядок" зірвала прес-конференцію кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №50 і розгромила прес-центр, в якому вона відбувалася, в будівлі інформаційного агентства "Укрінформ" у Києві у вівторок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", до будівлі "Укрінформу", де у вівторок відбувалася прес-конференція кандидатів у депутати Сергія Кошукова (представник "Європейської солідарності") і Андрія Аксьонова (самовисуванець) в одномандатному окрузі №50 (міста Покровськ, Добропілля, Мирноград, Добропільський район Донецької області) ввірвалися понад десятеро осіб у футболках із написом "Традиція і порядок". Вони розбили скло, зламали двері, кидали яйця в учасників прес-конференції, обливали присутніх у прес-центрі водою, кричали "Геть сепаратиста Аксьонова!"

Активісти звинувачують Аксьонова, що він є громадянином РФ. Аксьонов, у свою чергу, стверджує, що він ніколи не мав російського паспорта.

Було викликано поліцію, правоохоронці прибули приблизно через 20 хвилин. Активісти вже в присутності поліції кинули яйця в Аксьонова, викрутили мікрофони. Поліцейські спостерігали за тим, що відбувається.

Після цього з криками "Аксьонова за ґрати!" й "Ганьба!" активісти безперешкодно залишили приміщення. На одного з них правоохоронці спробували скласти протокол, але у відповідь він почав ображати поліцейських і пішов.

На самому початку прес-конференції Кошуков розповів, що на минулих позачергових парламентських виборах через дії дільничної комісії в нього було вкрадено близько 500 голосів. Після цього прес-конференцію було перервано.

Як повідомчзлялося, протестна акція триває біля будівлі ОВК №50 з понеділка, 22 липня, внаслідок чого виборча комісія №50 не працює. "Спостерігачі на окружній виборчій комісії №50 виявили ознаки порушень виборчого процесу, через що біля будівлі ОВК розпочалася протестна акція. Учасники протесту встановили намети, а також почали наносити шини", - повідомляли тоді в Громадянській мережі "Опора".

23 липня до Покровська було направлено вертоліт зі складу сил авіапідтримки Міністерства внутрішніх справ України для стабілізації ситуації під час підрахунку голосів в ОВК №50.

За рішенням ОВК №50 будівлю в Покровську, де міститься виборча документація, було передано під охорону поліцейських, і правоохоронці забезпечуватимуть охорону до моменту відновлення роботи комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Кліматичні активісти відпиляли верхівку різдвяної ялинки у Берліні

Минулого року задокументовано понад сотню випадків переслідування за громадську діяльність - Центр прав людини ZMINA

ОВК округу №184 Херсонської області прийняла протоколи 67 ДВК, ОВК №197 Черкаської області прийняла 9 ДВК

У 99 країнах відбулися демонстрації активістів, які вимагають негайно вжити заходів через зміни клімату, - ЗМІ

Київські активісти обвинуватили Зеленського в бездіяльності щодо захисту культурної спадщини

Суд не задовольнив скаргу активіста Умерова

Біля будівлі Печерського суду Києва ветерани та активісти проводять акцію на підтримку героя оборони Маріуполя генерала Павловського

Суд зобов'язав ОВК на 87 окрузі в Івано-Франківську провести повторний підрахунок голосів на одній із дільниць

Справа Стерненка має політичні мотиви - активісти

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини зафіксувала в Україні 52 випадки тиску на громадських активістів у другій половині 2020 року

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА