13:51 20.08.2020

Проведення місцевих виборів у 18 громадах Донецької та Луганської областей може відбутися в інший час - Айвазовська

2 хв читати
Проведення місцевих виборів у 18 громадах Донецької та Луганської областей може відбутися в інший час - Айвазовська

Непроведення виборів у 18 територіальних громадах у Донецькій і Луганській областях 25 жовтня не означає, що вони не можуть бути проведені в інший час, вважає голова правління громадської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"Я закликала б і жителів цих територіальних громад і місцеве самоврядування не сприймати ситуацію так, що якщо 25 жовтня не відбудеться день голосування, то поїзд пішов на найближчі п'ять років і повноцінного місцевого самоврядування там не буде", сказала Айвазовська на брифінгу в четвер у Києві.

Вона нагадала, що у 2015 році, коли були зірвані два виборчі процеси в Донецькій області, зокрема в Маріуполі, "парламент ухвалив рішення про вибори 25 жовтня з днем голосування 15 листопада".

Айвазовська порадила народним депутатам усіх фракцій розглянути цю ситуацію по суті.

"І якщо є необхідність, ухвалювати екстраординарні рішеня про день голосування в листопаді, якщо ні, то все ж думати про новий виборчий процес у межах цього року в цих громадах", - зазначила Айвазовська.

Як повідомлялося, ЦВК 8 серпня 2020 року на підставі висновків Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій - обласних військово-цивільних адміністрацій встановила неможливість проведення перших місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на окремих територіях зазначених областей.

"Однак визначені комісією відповідні переліки територіальних громад Донецької та Луганської областей викликали значний суспільний резонанс. З моменту ухвалення вказаного рішення до комісії надходять численні звернення народних депутатів України, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, виборців тощо стосовно перегляду її рішення і зменшення кількості територіальних громад, на території яких неможливо провести зазначені вибори", - йдеться в прес-релізі.

18 серпня ЦВК звернулася до компетентних органів із запитом про можливість організації підготовки та проведення на окремих територіях Донецької та Луганської областей, прилеглих до лінії зіткнення, перших місцевих виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА