22:14 30.10.2020

Голосування за внесений Зеленським законопроект про конституційне судочинство - безальтернативний шлях виходу з кризи, спровокованої КСУ - "Слуга народу"

2 хв читати
Голосування за внесений Зеленським законопроект про конституційне судочинство - безальтернативний шлях виходу з кризи, спровокованої КСУ - "Слуга народу"

Партія "Слуга народу" вважає голосування за внесений Зеленським законопроект про конституційне судочинство безальтернативним шляхом виходу з кризи, спровокованої КСУ - заява

Політична партія "Слуга народу" оприлюднила заяву щодо варіантів виходу з кризи, створеної рішенням Конституційного Суду і вважає прийняття законопроекту президента України Володимира Зеленського єдино вірним рішенням у ситуації, що склалася.

У партії вважають, що нинішній склад Конституційного Суду спровокував в Україні глибоку кризу.

"Під загрозою знищення практично вся антикорупційна інфраструктура держави. Є також проблеми з виконанням Україною зобов'язань перед Євросоюзом і нашою здатністю зберігати внутрішню стабільність, що життєво важливо в умовах гібридного протистояння з Росією", - йдеться в заяві на сайті партії в п'ятницю ввечері.

У партії наголосили, що цієї ситуації не було б, якби нинішній склад Конституційного Суду керувався у своїй діяльності принципами чесноти, обґрунтованості прийняття рішень, уникав конфлікту інтересів і прагнув захищати Конституцію від незаконних посягань.

"У держави може бути тільки три шляхи виходу з кризи, яку спровокував теперішній склад Конституційного Суду. Або судді КС добровільно підуть у відставку, відкривши можливості до відновлення доброчесності, професіоналізму та конституційності у діяльності органу. Або долю цих суддів та їхніх нікчемних рішень вирішить вулиця. Або – третій шлях – Верховна Рада ухвалить справедливе та єдине логічне рішення, проголосувавши за запропонований Президентом Володимиром Зеленським законопроект №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", - зазначається в заяві

В "Слузі народу" висловили впевненість, що перший шлях є нереалістичним у зв'язку з поведінкою суддів протягом поточного тижня. Другий шлях може створити додаткові ризики для державності. "Закликаємо всіх відповідальних та проукраїнськи налаштованих народних депутатів України згадати, що Верховна Рада вже ухвалювала політико-правові рішення для виходу з аналогічних криз. Зараз можемо і мусимо ухвалити саме таке рішення, підтримавши ініціативу Президента і відновивши довіру українців до конституційного судочинства", - сказано в заяві.

Зазначається, що "неупереджений тверезий погляд будь-кого на рішення Конституційного Суду щодо окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" та статті 366-1 Кримінального кодексу України змусить констатувати, що таке рішення можна визнати тільки нікчемним. Це відвертий порятунок корупціонерів та повна руйнація довіри суспільства до конституційної юрисдикції. До того ж на черзі у цих суддів знищення Вищого антикорупційного суду. Рішення, як ми розуміємо, вже готується. Очевидно, що все це категорично неприпустимо".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА