14:04 03.12.2020

ВР може розглянути питання відновлення відповідальності за недостовірне декларування 4 грудня

2 хв читати
ВР може розглянути питання відновлення відповідальності за недостовірне декларування 4 грудня

Члени комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності досягли компромісу щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, і відповідне питання може бути винесене на розгляд парламенту в п'ятницю, заявляє перший заступник глави комітету Андрій Осадчук (фракція "Голос").

"Є всі підстави вважати, що досягнуто компромісу, й нову статтю щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування буде завтра винесено до зали Верховної Ради України", - цитує Осадчука прес-служба фракції "Голос" у четвер.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2020 року КС ухвалив рішення, яким визнав неконституційною низку положень закону "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. Це рішення викликало критику з боку міжнародних партнерів і кредиторів України.

1 грудня заступник фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності найближчими днями розгляне два варіанти законопроекту про відновлення відповідальності за недостовірне декларування, щоб напрацювати компромісний варіант документа.

За її словами, президентський варіант законопроекту жорсткіший і передбачає позбавлення волі за те, що "чиновник умисно не вніс до декларації який-небудь об'єкт більше мільйона гривень... тобто значні порушення, наприклад, якщо не задекларував будинок, то повинен нести кримінальну відповідальність".

30 листопада у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №4441 авторства членів робочої групи з урегулювання конституційної кризи, що передбачає відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб'єктом декларування декларації, але не передбачає позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА