16:57 16.12.2020

Гройсман не бачить жодного лідерства Кабміну в діалозі з підприємцями

2 хв читати
Гройсман не бачить жодного лідерства Кабміну в діалозі з підприємцями

Уряд України не проявляє лідерства в діалозі з підприємцями, тоді як бізнес, який є фундаментом економіки, через невизначеність і неефективність програм підтримки ледь зводить кінці з кінцями, прокоментував ситуацію навколо підприємницьких протестів прем'єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман.

"Ми просто зобов'язані сьогодні почути бізнес, якому надзвичайно важко. Доходи підприємців падають. Коронавірус, постійні локдауни, невизначеність. Люди ледь зводять кінці з кінцями. Не чути їх і не шукати правильних механізмів підтримки та ослаблення утисків держави - неприпустимо. Я не бачу лідерської позиції уряду. Це ненормально, коли люди розбивають намети і живуть на Майдані. Має бути діалог - зустрілися, поговорили, знайшли рішення, рухаємося далі", - сказав Гройсман в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він також торкнувся питання наявних кредитних програм для бізнесу. "Ми чи не єдина країна в Європі і в демократичному світі, яка надає підтримку під відсотки! Це безглузда історія. І ми бачимо цифри. На жаль, понад 10 млрд із 13-14 млрд (виданих кредитів) - це перезапозичення. Інвестиції - всього декілька мільярдів. Це порівняно з іншими економіками, недостатні цифри. Мене це турбує".

На думку Гройсмана, зростання саме боргового навантаження на українські сім'ї стає загрозливою тенденцією, адже і в бюджеті на 2021 рік зростає саме боргова частина.

При цьому, як зазначив політик, сам факт наявності будь-якого бюджету на наступний рік - це добре. "Але там немає нічого про економіку, про підтримку робочих потужностей, про економічне зростання. А є боргове навантаження, яке буде відчутним для кожної української сім'ї", - зазначив екс-прем'єр.

За його словами, ситуація складна, і навряд чи її змінять заплановані кадрові ротації в уряді. "Кадрові ротації в уряді нічого суттєво не змінять. Від цього не буде ефекту з точки зору можливостей і професіоналізму роботи уряду. Проблема глибше, ніж питання декількох міністрів", - додав Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА