14:23 05.07.2021

Біля будівлі Печерського суду Києва ветерани та активісти проводять акцію на підтримку героя оборони Маріуполя генерала Павловського

2 хв читати

 

Біля будівлі Печерського районного суду Києва розпочалася акція на підтримку одного з командирів оборони Маріуполя в 2014 році, генерал-лейтенанта Ігоря Павловського, якого звинувачують у закупівлі неякісних бойових катерів для української армії, в акції беруть участь ветерани та громадські активісти, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

"Сьогодні в нас дійсно знаковий день, коли українська армія разом із добровольцями звільнили Маріуполь, який зараз є нашим форпостом на Азовському морі. І ось зараз судять генерала, намагаються сфабрикувати справу проти генерала, який брав безпосередню участь у цьому", - зазначив з цього приводу колишній бранець Кремля, кримський активіст Володимир Балух.

У свою чергу народний депутат VIII скликання, активістка Революції гідності Тетяна Чорновол заявила, що суд над Павловським є "виконанням Офісом президент замовлення з Москви".

"Хочу нагадати, він був одним із командирів, командував сектором "Д", і від Маріуполя регулярні російські війська вдалося відкинути. Ми їм показали, що таке загарбати нашу землю. Саме тому проти Павловського справи порушені в Росії, і саме тому зараз його судять в Печерському суді, і саме тому різні поплічники Зеленського тут зараз верещать на замовлення Офісу президента. Тому що виконують замовлення Москви", - наголосила Чорновол.

Народний депутат із фракції "Євросолідарності" Володимир Ар'єв додав, що генерала Павловського звинувачують у тому, що нібито він завдав збитків державі під час виробництва та поставлення на бойове чергування бойових катерів ЗСУ класу "Кентавр".

"Учора президент Зеленський і його оточення, які є замовниками цієї справи, в Одесі на цих кораблях просто піарилися, показували потужність ВМС України, фотографувалися... Жодним чином ніхто не казав, що ці кораблі були якісь не такі, що якось їх неправильно робили. Навпаки, президент країни, верховний головнокомандувач прийшов і фотографувався, знімався на відео на цих кораблях", - наголосив нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА