18:24 25.08.2021

У Києві відкрилося посольство Ірландії - МЗС

2 хв читати
У Києві відкрилося посольство Ірландії - МЗС

Заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік та міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені 23 серпня урочисто відкрили приміщення посольства Ірландії в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ у середу.

"Відкриття посольства Ірландії в Києві створює додаткові можливості для розвитку торговельного співробітництва між нашими країнами і, безсумнівно, сприятиме активізації двосторонньої взаємодії в багатьох галузях, зокрема ІТ-секторі, у сфері інвестицій та освіти", - зазначив Сенік.

Він також звернув увагу на успішну діяльність ірландських компаній CRH і Ryanair в Україні та висловив сподівання на подальше розширення взаємодії бізнесу двох країн.

Ковені, у свою чергу, зазначив, що відкриття посольства в Києві є важливою віхою в розвитку двостороннього співробітництва і є частиною стратегії Global Ireland щодо розширення присутності Ірландії в світі.

За даними МЗС, дипломатичні відносини між Україною та Ірландією були встановлені 1 квітня 1992 року, а посольство України в Ірландії було відкрито в серпні 2003 року.

19 серпня 2021 року посол Ірландії в Україні з резиденцією в Києві Тересе Гілі вручила вірчі грамоти президенту України Володимиру Зеленському (до цього часу посол Ірландії в Чехії був акредитований в Україні за сумісництвом). Офіційне відкриття посольства Ірландії в Києві відбулося 23 серпня 2021 року під час візиту Ковені до України для участі в інавгураційному саміті "Кримської платформи".

За даними Держстату України, обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та Ірландією у 2020 році становив $677 млн (0,8% від загального обсягу торгівлі товарами та послугами України з країнами-членами ЄС), а у I кварталі 2021 року зменшився на 15,8% порівняно з I кварталом 2020 року і становить $176,5 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА