17:18 27.09.2021

Кабмін звільнив усіх членів наглядової ради "Нафтогазу", оновив правління компанії

2 хв читати
Кабмін звільнив усіх членів наглядової ради "Нафтогазу", оновив правління компанії

Кабінет Міністрів України звільнив членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" від держави в особі Юлії Ковалів, Наталії Бойко та Юлії Свириденко слідом за незалежними директорами, які подали у відставку на початку вересня.

"Повноваження всіх членів наглядової ради припинені, тож акціонер (Кабмін) та нове керівництво будуть приймати всі важливі для компанії рішення", - написала на своїй сторінці у Facebook Ковалів.

Окрім того, згідно з повідомленням Міністерства економіки, Кабмін на засіданні в понеділок припинив повноваження членів правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Переломи (перший заступник голови правління) і Ярослава Теклюка (директор з юридичних питань), ввівши до її складу директора з управління персоналом та соціальної політики Олену Бойченко, голову казначейського департаменту Романа Чумака, а також радників голови правління Маврікія Калугіна (з видобутку газу) і Владислава Воловика.

"Безумовним пріоритетом для уряду є стабільна робота "Нафтогазу" як однієї з базових компаній, від якої залежить вся енергосистема України та проходження опалювального сезону. "Нафтогаз" продовжить виконувати свої зобов’язання з постачання газу побутовим споживачам та підприємствам теплокомуненерго за річними тарифами, як це і було ініційовано президентом України. Компанія працюватиме виключно у суспільних інтересах і забезпечить безперебійне проходження опалювального сезону за будь-яких умов", - ідеться в повідомленні.

Раніше, 20 вересня, наглядова рада "Нафтогазу" схвалила відставку членів правління Отто Ватерландера (головний виконавчий директор із трансформації) і Петера ван Дріла (фінансовий директор).

Це було останнє засідання НР у її нинішньому складі, оскільки на початку вересня її незалежні директори Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа і Людо Ван дер Хейден подали у відставку.

Як повідомлялося, після отримання заяв про відставку незалежних членів наглядової ради на початку вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив до раніше оголошеного конкурсу з відбору одного незалежного члена ради оголосити конкурс із відбору ще трьох незалежних.

За його словами, конкурс має завершитися в листопаді цього року, щоб новий склад наглядової ради мав достатньо часу, щоб визначитися з вимогами до кандидата на посаду голови правління НАК і провести конкурс з його обрання не пізніше за 1 травня наступного року.

У період відсутності наглядової ради за потреби частину її функцій може виконувати Кабінет Міністрів у рамках зборів акціонерів, затверджуючи необхідні рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укргазвидобування" за 5 міс. сплатило до бюджету майже 10 млрд грн ренти

ДП "Ліси України" відсторонили від тендера на постачання деревини для ЗСУ

Україна може пройти зиму з мінімально можливими відключеннями - голова Держенергонагляду

Екологічні збитки від знищення окупантами харківського "Епіцентру" перевищують 860 млн грн

ФДМ оголосив конкурс із відбору трьох незалежних членів наглядової ради держенерготрейдера "ЕКУ"

НКРЕКП ухвалила постанову для стимулювання будівництва нової генпотужності та energy storage

Експорт української кукурудзи в червні досяг 2,2 млн тонн, у липні-серпні знизиться в очікуванні нового врожаю - аналітики

Кабмін схвалив Національний план з енергетики та клімату – заступник міністра економіки

"Київтеплоенерго" відремонтувало понад 50% запланованих до ремонту у 2024р 1300 будинкових лічильників тепла

СЕО титанової "Велти" Бродський зацікавився подробицями санкцій на активи Фірташа в частині Мотронівського ГЗК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА