14:51 30.10.2008

В Українi гострий брак плавальних басейнiв - Спортфедерацiя

2 хв читати

24 жовтня 2008, 14:00

Київ. 24 жовтня. IНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Вiце-президент Федерацiї плавання України Андрiй Власков вiдзначає брак у країнi плавальних басейнiв для тренувань олiмпiйської збiрної та занять школярiв i простих людей.

"Результати наших плавцiв на Олiмпiадi та Пекiнi засвiдчили, що наша збiрна має низький рiвень пiдготовки в цьому виглядi спорту. Насамперед це пов'язано з браком i поганою матерiальною базою басейнiв у країнi. В Українi проблеми з плавальною базою, плавцям нiде повноцiнно тренуватися, а пiдростаючому поколiнню нiде займатися плаванням", - заявив вiн на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна" в п'ятницю.

А.Власков зазначив, що з 467 плавальних басейнiв в Українi приймати вiдвiдувачiв здатнi лише 132.

За словами вiце-президента ФПУ, проблеми в плавальнiй базi пов'язанi, насамперед, з незадовiльним станом наявних басейнiв, а також з їхнiм поганим фiнансуванням з мiсцевих бюджетiв.

"Досi не завершено реконструкцiю баз олiмпiйської пiдготовки з плавання. Зокрема це спортивний центр "Акварена" в Харковi, басейн "Метеор" в Днiпропетровську. Також необхiдно здiйснити капiтальний ремонт 50-ти метрового басейну мiжнародного дитячого центру "Артек" в АР Крим. При цьому необхiдно створити нацiональну базу для тренувань української олiмпiйської збiрної", - наголосив вiн.

У свою чергу президент Нацiонального олiмпiйського комiтету Сергiй Бубка зазначив, що в Українi вiдбувається змiна поколiнь плавцiв, багато чемпiонiв вирiшили пiти зi спорту на заслужений вiдпочинок.

"Яна Клочкова i Денис Силантьєв вирiшили пiти з великого спорту, а виховувати майбутнiх чемпiонiв фактично нiде. Не вистачає спортивних комплексiв iз плавальними басейнами, особливо в регiонах. У таких умовах Україна може не дiзнатися про своїх потенцiйних чемпiонiв", - зазначив С. Бубка.

Мiнiстр України у справах сiм'ї та молодi Юрiй Павленко, присутнiй на прес-конференцiї, виступив з пропозицiєю обладнати "Артек" пiд нацiональну базу для тренувань української збiрної iз плавання. "Це питання ми плануємо розглянути 30 жовтня на мiнiстерськiй колегiї, де обговорюватиметься державна спортивна полiтика", - повiдомив мiнiстр.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА