15:03 08.05.2023

У ВР не дозволили нардепу Гончаренку виїхати на конференцію ПАРЄ - "Євросолідарність" заявляє про політичний тиск

2 хв читати
У ВР не дозволили нардепу Гончаренку виїхати на конференцію ПАРЄ - "Євросолідарність" заявляє про політичний тиск

"Європейська солідарність" заявляє про політичний тиск у зв'язку з ненаданням відрядження представнику однойменної фракції і члену постійної делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи для участі в організованій ПАРЄ конференції.

"Європейська солідарність" заявляє про політичний тиск і практику подвійних стандартів у ВР. Члена постійної делегації ВР у ПАРЄ, народного депутата Олексія Гончаренка не випустили на конференцію, організовану Парламентською Асамблеєю, де відповідно до рішення Бюро ПАРЄ він мав бути одним з доповідачів... Попри статус Олексія як представника постійної делегації в ПАРЄ і офіційне рішення про його участь, керівництво ВР відмовилося надати Гончаренку відрядження і не надало чіткої відповіді своєї відмови", - написала співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко на своїй сторінці у фейсбуці у понеділок.

Вона уточнила, що йдеться про конференцію "Вибори в часи криз: виклики і можливості", яка відбудеться в Берні (Швейцарія) 9-10 травня, де "важливою частиною дискусії буде тема електронних виборів, ситуація в Україні і можливість проведення виборів в постконфліктний період". Згідно з програмою заходу, розміщеною на офіційному сайті Ради Європи, Гончаренко заявлений одним із доповідачів у декількох сесіях.

"Наш колега мав виступити там з доповіддю щодо безпекової ситуації в Україні і викласти позицію щодо неможливості виборів у період гарячої фази війни. А звідти вирушити як міжнародний спостерігач від ПАРЄ на доленосні вибори в дуже важливій для України Туреччині", - уточнила Геращенко.

Водночас парламентарій зазначила, що іншим представникам ВР відповідний дозвіл на участь у цій самій конференції було надано.

У "Європейській солідарності" пов'язують блокування міжнародної діяльності Гончаренка "винятково з його приналежністю до фракції меншості та критичною позицією щодо Офісу президента України, який взяв на себе, зокрема, ручне управління парламентом".

"Ще однією причиною подвійних стандартів є те, що "ЄС" ("Європейська солідарність" - ІФ-У) критично ставиться до ідеї електронного дистанційного голосування, яке в наших умовах не може відповідати стандартам демократичних виборів. Влада ж приховано просуває цю ідею", - додала Геращенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА