23:01 03.07.2023

Кулеба: грузинська влада хоче довести Саакашвілі до смерті

2 хв читати
Кулеба: грузинська влада хоче довести Саакашвілі до смерті

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що грузинська влада хоче довести ув'язненого екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі до смерті.

"Я думаю, реально вони хочуть довести його (Саакашвілі - ІФ-У) до смерті. Причому це все тримається виключно на особистій ненависті та помсті, яку нові грузинські управлінці мають щодо Саакашвілі. Це ж не те, що стосується якихось раціональних аргументів". "Немає людини – немає проблеми", - сказав Кулеба в ефірі національного телемарафону в понеділок увечері.

За словами міністра, Київ пропонував та пропонує грузинській стороні різні варіанти, як повернути Саакашвілі в Україну, а також відомо, що інші країни робили подібні пропозиції, координуючись із Києвом.

"Якщо вони (влада Грузії – ІФ-У) вважають Саакашвілі загрозою для внутрішньої політики – дайте йому виїхати з Грузії, нехай живе спокійним життям в Україні чи якійсь іншій країні світу. І живіть там далі, продовжуйте зближуватися з Росією, якщо ви так хочете. Але ж ми бачимо інше, ми бачимо сліпу, просто звірячу політику – довести його до смерті", - заявив глава МЗС.

Також Кулеба зазначив, що сьогодні ситуація із Саакашвілі "досягла точки кипіння" і на кадри із ув'язненим екс-президентом Грузії неможливо спокійно дивитися.

"Ми стежимо за ситуацією навколо нього, перебуваємо в контакті з ним, але просто сьогодні все досягло точки кипіння, тому й пішли сьогодні на такий різкий крок. Різкий, але справедливий. Коли держава чимось незадоволена, то перший рівень реакції – це висловити протест. Другий рівень реакції – відкликати свого посла на консультації. А третій рівень реакції, на кілька рівнів вищий за жорсткістю – попросити посла цієї країни виїхати з України на консультації зі своїм урядом", - сказав міністр.

Він підкреслив, що в дипломатії це надзвичайно жорстка форма, але грузинська влада на неї заслуговує.

"І консультуватися зі своїм урядом він (посол - ІФ-У) повинен, власне, про те, куди взагалі йде Грузія і навіщо вони руйнують грузино-українські відносини, і що вони мають зробити для того, щоб їх урятувати. Ми вважаємо, що вони мають припинити знущання з Міхеїла Саакашвілі і повернути його нам, оскільки він громадянин України", – заявив Кулеба.

Раніше президент України Володимир Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії в Києві і висловити йому протест у зв'язку з ув'язненням екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Зеленський також доручив МЗС запропонувати послу протягом 48 годин залишити Україну для проведення консультацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА