17:12 11.09.2023

52,5% українців вважають, що критика влади за корупцію не дестабілізує країну і не зменшує довіру партнерів - опитування

1 хв читати

У серпні 2023 року 52,5% опитаних українців погодилися з тим, що критикувати владу за корупцію можна і це не зменшує довіру зарубіжних партнерів.

Про це свідчить опитування, проведене Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 до 15 серпня 2023 року.

"У серпні 2023 року більш як половина (52,5%) опитаних висловили думку, що наразі можна критикувати владу за корупцію, та не погоджуються з тим, що така критика дестабілізує країну та зменшує довіру зарубіжних партнерів", - наголошується в повідомленні на офіційному сайті Фонду за підсумками дослідження в понеділок.

Як випливає з результатів дослідження, тільки 35,4% опитаних вважають, що під час війни така критика дестабілізує ситуацію в країні та підриває довіру партнерів, причому на заході України таких 48,3%, у центрі 33%, на півдні - 30,2%, на сході - 32,1%.

Опитування проводилося за підтримки програми MATRA, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні. Дослідження проводилося в усіх регіонах України, крім АР Крим, Донецької та Луганської областей. У Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Харківській областях опитування проводили на територіях, які контролює уряд України і на яких не ведуться активні бойові дії. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА