17:41 15.11.2023

Боррель запропонував запровадити санкції щодо понад 120 юридичних і фізичних осіб через війну РФ проти України

1 хв читати
Боррель запропонував запровадити санкції щодо понад 120 юридичних і фізичних осіб через війну РФ проти України

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель запропонував включити до санкційних списків щодо Росії понад 120 фізичних і юридичних осіб у рамках 12-го пакета антиросійських заходів, повідомляє Європейська зовнішньополітична служба (ЄЗС).

"Глава дипломатії ЄС висунув ідею запровадити санкції ще стосовно понад 120 фізичних і юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в заяві ЄЗС.

Боррель разом із Єврокомісією пропонують ухвалити обмеження на імпорт і експорт додаткових категорій товарів, а також схвалити заходи із підвищення ефективності "стелі цін" на нафту РФ і з протидії обходу санкцій.

Пропозиції також передбачають санкції проти представників російського військового та оборонного сектора, а також IT-сфери.

Раніше повідомлялося, що Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) вніс до порядку денного засідання у п'ятницю обговорення пропозицій щодо 12-го пакета обмежувальних заходів щодо Росії.

"Рішення Ради ЄС і виконавчий регламент, які стосуються обмежувальних заходів щодо дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України", - такий пункт значиться в порядку денному на 17 листопада в розділі зовнішньополітичних питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА