16:31 27.11.2023

Понад половина українців вважає хабарі необхідними, третина каже, що податки краще не платити - соцопитування

1 хв читати
Понад половина українців вважає хабарі необхідними, третина каже, що податки краще не платити - соцопитування

Понад половина (53%) українців переконана, що більшість людей дають хабарі, тому що без цього не обійтися, тоді як менш як чверть (24%) не згодні з таким твердженням, свідчать результати опитування, проведеного 27-30 липня соціологічною групою "Рейтинг" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), результати якого було оприлюднено в понеділок.

Окрім того, 49% респондентів вважають, що більшість людей не платять податків, якщо є така можливість (24% не згодні з цим). При цьому тільки третина (33%) згодні з твердженням, що краще самостійно вирішувати власні проблеми, ніж очікувати їх вирішення від влади або держави, ніж платити податки, 45% з цим не згодні.

31% опитаних заявив, що намагається використати свої знайомства або зв'язки, якщо їм потрібно звернутися до державних або муніципальних органів (48% - ні).

Під час дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 2000 повнолітніх респондентів з усіх підконтрольних регіонів України. Вибірка репрезентативна за віком, типом поселення і регіоном проживання. Статистична похибка (з довірчою ймовірністю 0,95) не більше ніж 2,2% для значень близьких до 50% і не більше ніж 0,8% для значень близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА