21:16 27.12.2023

Омбудсмен Лубінець комісару ООН Тюрку: Україна не заслужила критику за законопроєкт про заборону церков, контрольованих із Росії

2 хв читати
Омбудсмен Лубінець комісару ООН Тюрку: Україна не заслужила критику за законопроєкт про заборону церков, контрольованих із Росії

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає незаслуженою критику України з боку верховного комісара ООН з прав людини Фолькера Тюрка з приводу законопроєкту №8371 про заборону релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ) та контрольованих із Російської Федерації.

"Пан верховний комісар вважається у світі одним із найавторитетніших правозахисників, тому він і обіймає таку посаду. За цим прикладом я не вважаю, що ми заслужили на будь-яку критику. Тому що навіть ті дефініції, які використав пан Тюрк, що начебто цим законопроєктом ми заборонили одну з конфесій в Україні... Але це ж неправда", - сказав омбудсмен в ефірі національного телемарафону "Єдині новини UAразом" у середу.

Лубінець уточнив, що законопроєкт №8371 спрямований на те, щоб надати можливість Державній службі з етнополітики та свободи совісті звернутися "з подібною позовною заявою, і виключно український суд може це вирішити, але законопроєкт цього не вирішує".

"На мою думку, станом на зараз в Україні не відбувається жодного порушення прав вірян", - наголосив український омбудсмен.

Водночас він додав, що важливіше, щоб міжнародні інституції, створені для захисту прав людей у світі та в Україні зокрема, ефективно працювали.

Раніше верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк заявив, що ухвалений у першому читанні законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, афілійованих із РПЦ, не відповідає міжнародному законодавству про захист прав людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА