01:06 09.01.2024

Єрмак: природоохоронний договір має стати керівним у боротьбі з негативним впливом війни РФ на природу

2 хв читати
Єрмак: природоохоронний договір має стати керівним у боротьбі з негативним впливом війни РФ на природу

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що створений природоохоронний договір має стати керівним у боротьбі з негативним впливом війни РФ на природу для України та світу, повідомляє прес-служба українського президента.

"Цей документ має стати керівним у боротьбі з негативним впливом війни на природу. Не тільки для України, а й миру", – підкреслив він.

За словами Єрмака, "попереду найскладніше завдання – імплементація договору як усередині України, так і за кордоном. І тут ми будемо дуже вдячні за вашу експертизу та відданість справі. Радію зустрітися з вами в Києві і разом визначитися за подальшими формами співробітництва".

Він подякував представникам Міжнародної робочої групи за створення Договору для України. Зокрема, зазначив лідерство екс-віце-прем'єр-міністра, колишнього міністра закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем щодо його розробки.

Вона, у свою чергу, нагадала, що положення Договору є частиною "Формули миру" президента Володимира Зеленського.

"Насамперед ця угода описує існуючий стан речей: різноманітність та багатство природи України, а також збитки, завдані війною", – зазначила вона.

Також, за її словами, Договір міститиме уніфікований підхід до оцінки впливу російської війни в Україні на навколишнє середовище, визначатиме підходи до компенсації за завдані збитки, а також пропозиції щодо "зеленого" відновлення навколишнього середовища.

"Сформовано 46 рекомендацій як для України, так і для міжнародної спільноти. Багато хто пов'язаний з посиленням спроможності, організацією та управлінням різними процесами. Деякі стосуються стратегії та пріоритетів. Інші адресовані організаціям, партнерам та урядам і стосуються політичних рішень та технічної допомоги в цілому", - розповіла західна чиновниця.

Вона також наголосила на важливості співпраці з міністром захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України у фіксації екологічних злочинів РФ.

Також Вальстрем подякувала українським та міжнародним експертам, а також представникам влади України, які брали участь у роботі над документом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА