14:33 22.02.2024

СБУ затримала в Чернігові колишнього керівника ВЛК, який видавав фіктивні довідки ухилянтам, і вилучила майже $1 млн

2 хв читати
СБУ затримала в Чернігові колишнього керівника ВЛК, який видавав фіктивні довідки ухилянтам, і вилучила майже $1 млн

Служба безпеки України ліквідувала в Чернігові масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку, затримано колишнього керівника військово-лікарської комісії (ВЛК), під час обшуку в нього вилучено майже $1 млн.

"У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримано колишнього голову місцевої військово-лікарської комісії. За гроші експосадовець обіцяв військовозобов'язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок про непридатність до служби за станом здоров'я", - ідеться в повідомленні СБУ в четвер.

За інформацією СБУ, у подальшому ухилянти використовували ці фальшиві документи для незаконного виїзду за межі України.

"Для реалізації оборудки фігурант діяв спільно з кількома діючими посадовцями обласних ВЛК та медичних закладів", - уточнюється в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували злочини колишнього посадовця й затримали його у власному помешканні після одержання ним нового хабара.

"Під час обшуків у затриманого виявлено близько $1 млн, а також понад EUR22 тис. Крім того, вилучено документацію на кілька квартир і земельних ділянок, на які СБУ вже ініціювала накладення арешту", - наголошується в повідомленні.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань), ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави.

Триває розслідування щодо встановлення обставин злочину й притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Комплексні заходи здійснювали співробітники Чернігівського управління СБУ за процесуального керівництва Чернігівської Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА