17:26 27.03.2024

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

2 хв читати
Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що основна мета його першого візиту до Індії цього тижня - зміцнення українсько-індійських відносин.

"Я вже оголосив, що цього тижня на запрошення мого індійського колеги, доктора Субраманьяма Джайшанкара, я здійсню візит до Нью-Делі. Це буде мій перший візит до цієї країни та перший візит міністра закордонних справ України до Індії за останні сім років. Метою цього візиту є зміцнення українсько-індійських відносин", - сказав він під час онлайн-брифінгу з іноземними ЗМІ, перебуваючи у Варшаві.

Кулеба нагадав, що тиждень тому президент України Володимир Зеленський провів розмову з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, під час якої було порушено питання двостороннього співробітництва, торгівлі та майбутнього Глобального саміту миру.

"Мій візит допоможе втілити в життя досягнуті домовленості та продовжити розвиток наших зв'язків. Україна розглядає Індію як важливу глобальну державу з потужним міжнародним голосом. Ми впевнені, що тісна співпраця буде корисна обом нашим країнам", - наголосив міністр.

Кулеба поінформував, що під час його візиту до Нью-Делі заплановано низку переговорів, зокрема між міністрами закордонних справ, а також засідання українсько-індійської міжурядової комісії.

Як повідомлялося, 3 січня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар у телефонній розмові обговорили співробітництво щодо Формули миру й домовилися провести найближчим часом перше з 2018 року засідання індійсько-української міжурядової комісії.

Пізніше пресслужба МЗС України повідомила, що 28-29 березня Кулеба відвідає Індію з візитом на запрошення свого індійського колеги.

"У Нью-Делі Дмитро Кулеба проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема з главою МЗС Індії. Глави зовнішньополітичних відомств проведуть засідання українсько-індійської Міжурядової комісії з торгівлі, економічної, наукової, технічної, промислової та культурної співпраці. Глава МЗС України також проведе низку зустрічей з неурядовими організаціями, аналітичними центрами та журналістами Індії", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА