11:23 24.05.2024

У Мавританії офіційно розпочало роботу посольство України

1 хв читати
У Мавританії офіційно розпочало роботу посольство України

Старт діяльності посольства України в Мавританії стане новою сторінкою українсько-мавританських відносин і відкриє безліч додаткових можливостей: політичні, економічні, торговельні, гуманітарні, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Підняли український прапор у Мавританії. У мавританській столиці Нуакшоті офіційно приступило до роботи посольство України. Продовжуємо розширювати присутність і посилювати наші позиції в Африці", - написав Кулеба в інстаграмі.

Міністр зазначив, що Мавританія - важлива для України країна, оскільки вона зараз головує в Африканському Союзі, ключовій міжнародній організації континенту, що об'єднує 55 держав-членів.

"По-друге, вона перспективний торговельний партнер для України, обсяги товарообігу та його номенклатуру можна суттєво розширювати. По-третє, Мавританія важлива в контексті міжнародних антитерористичних зусиль у регіоні Сахеля. Український досвід у сфері безпеки тут може мати великий запит", - вказав Кулеба.

Водночас він наголосив, що торгівля між двома країнами поступово зростала до повномасштабної війни, але політичні відносини майже не розвивалися.

"Минулого року ми змінили цей тренд. Я провів першу в історії двосторонніх відносин телефонну розмову, а потім й особисту зустріч із моїм мавританським колегою. Розпочалися регулярні контакти між нашими відомствами. Старт діяльності посольства стане новою сторінкою українсько-мавританських відносин і відкриє безліч додаткових можливостей: політичні, економічні, торговельні, гуманітарні", - написав глава МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: РФ завтра може розпочати з Україною переговори, якщо вийде з її законних територій

Присутність РФ на другому Саміті свідчитиме про те, що вони вирішили закінчити війну, - Зеленський

Зеленський: Завдання України - посилювати ізоляцію Путіна

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА