15:16 24.05.2024

Зеленський у Харкові відвідав місце удару по поліграфкомплексу

2 хв читати
Зеленський у Харкові відвідав місце удару по поліграфкомплексу

Президент України Володимир Зеленський відвідав у п'ятницю в Харкові один із найбільших поліграфічних комплексів Харкова та всієї України, де вчора внаслідок російського ракетного удару загинули сім людей.

"Мої співчуття рідним і близьким. Іще 21 людина зазнала поранень. Зруйновано виробничий комплекс, десятки тисяч книжок спалені цим ударом. Багато дитячої літератури, навчальних посібників, підручників... Ніколи російський терор не має залишатися безкарним. Ми крок за кроком робимо так, щоб російська держава відчувала наслідки й ціну свого зла", - написав він у п'ятницю в телеграм-каналі.

Як повідомляється на сайті глави держави, у Харкові Зеленський зустрівся з керівництвом поліграфічного комплексу "Фактор-Друк". Главі держави розповіли, що напередодні вранці російські окупанти завдали дев'яти ракетних ударів по Холодногірському та Основ'янському районах Харкова. Внаслідок обстрілу на території друкарні загорівся палітурний цех. Під час ракетної атаки на підприємстві було понад 50 працівників. Лише за попередніми оцінками, знищено близько 20 тисяч книжок для дітей і дорослих, зокрема шкільних підручників. Це було виробництво повного циклу, де друкували книжки майже всі українські видавництва.

Повідомляється, що Зеленський пообіцяв, що держава знайде гроші для відновлення виробництва.

Засновник і президент групи компаній "Фактор" Сергій Політучий зазначив, що Харків є основним виробником поліграфічної продукції в Україні, але зараз виник великий дефіцит потужностей. Видавництва не можуть вчасно надрукувати книжки, зокрема навчальну літературу. Лише в одній цій друкарні щорічно друкувалося близько третини всієї кількості книжок в Україні. Зокрема, приблизно 40% становили шкільні підручники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

Графіки погодинних відключень е/е працюватимуть у понеділок із 8:00 до кінця доби

Трюдо на Саміті миру оголосив про пакет заходів на суму $38,1 млн на підтримку України

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА