12:45 16.02.2019

Зарубіжні політики в Мюнхені цікавляться передвиборчими перегонами в Україні - Кличко

2 хв читати
Зарубіжні політики в Мюнхені цікавляться передвиборчими перегонами в Україні - Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко наголошує, що на зустрічах у рамках Мюнхенської конференції з безпеки європейських і американських політиків цікавить ситуація напередодні президентських виборів в Україні.

"Наші міжнародні партнери сподіваються на стабільність в Україні, на те, що президентські вибори пройдуть без потрясінь і турбулентності. Адже від їх результатів залежатиме майбутній розвиток України протягом наступних п'яти років. За моїми враженнями, нинішній розклад сил серед кандидатів став несподіваним і для наших партнерів. Тому дуже багато питань щодо шансів різних кандидатів, їхнього потенціалу", - розповів В.Кличко журналістам у кулуарах 55-й Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє прес-служба міського голови.

За його словами, політики на зустрічах відзначали, що Європа і США зацікавлені в демократичній, економічно сильній Україні зі стабільною політичною ситуацією.

"Зацікавлені в експорті стабільності в Україну, а не імпорті нестабільності з неї. І сьогодні не так важливе прізвище, хто переможе. Набагато важливіше, хто стане президентом, захистить свободу України, гарантуватиме проведення реформ, курс України в Європу і НАТО", - наголосив мер Києва.

За інформацією прес-служби, В.Кличко взяв участь в офіційному відкритті конференції, а також зустрівся з європейським комісаром з питань політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнесом Ганом, спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, лідером Християнсько-демократичної партії Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, головою фракції Християнсько-соціального союзу в Бундестазі Александром Добриндтом.

Крім того, міський голова Києва зустрівся з головним виконавчим директором Світового банку Кристаліною Георгієвою. Вони обговорили продовження співпраці у розвитку транспортної інфраструктури Києва та можливість інвестування у проекти державно-приватного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА