12:52 24.09.2012

Міністр юстиції представить на сесії ООН доповідь про верховенство права в Україні

2 хв читати
Міністр юстиції представить на сесії ООН доповідь про верховенство права в Україні

Міністр юстиції України Олександр Лавринович представить на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН у понеділок національну доповідь щодо питань верховенства права в країні, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"Очікується, що представлення доповіді відбудеться 24 вересня в рамках першого в історії Генеральної асамблеї ООН засідання високого рівня з питань верховенства права на міжнародному та національному рівнях. Передбачається, що в своїй доповіді міністр юстиції України розгляне питань судової, адміністративної, виборчої та конституційної реформ", - зазначається в тексті повідомлення.

"Заплановано детальний звіт щодо реформування в країні системи кримінальної юстиції, спрямованої на впровадження загальновизнаних міжнародних демократичних стандартів. Зокрема, йдеться про ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу, реформування адвокатури і прокуратури. Заплановано розглянути проблематику антикорупційної політики України - питання правового регулювання та участі України в міжнародному співробітництві у сфері запобігання та протидії корупції. Крім того, частину звіту заплановано присвятити питанням боротьби з дискримінацією, а також питанням свободи слова та свободи зібрань - правовому регулюванню цих напрямків і змін у законодавстві України", - інформує прес-служба Мін'юсту.

У відомстві нагадують, що 24-27 вересня делегація України на чолі з президентом України Віктором Януковичем перебуватиме у США для участі в 67-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка стартувала в Нью-Йорку 19 вересня. На порядку денному сесії - понад 150 тем, зокрема зниження рівня захисту прав людини і розвитку міжнародного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА