11:44 25.09.2012

Комуністи дорікають Партії регіонів у непослідовності щодо питання статусу російської мови

2 хв читати

Партія регіонів заплуталася в своїх передвиборчих обіцянках щодо питання статусу російської мови, вважає народний депутат України від Комуністичної партії України Євген Царьков.

Як повідомляє прес-служба КПУ, так він прокоментував зареєстрований представниками Партії регіонів у Верховній Раді проект закону "Про внесення змін до закону України "Про засади державної мовної політики", який, серед іншого, передбачає надання російській мові держстатусу в перспективі.

"Партія влади, мабуть, просто не знає, що потрібно зробити, щоб догодити в процесі "зшивання країни" одразу всім і повернути втрачене через її антинародну діяльність довіру громадян. Спочатку вони пропонують "мовний закон", що надає мовам нацменшин регіональний статус, роблячи вигляд, нібито виконують свої передвиборчі обіцянки. Потім вони відправляють свій же закон нібито "на доопрацювання", і пропонують вже інший, який, якщо його ухвалити, введе мовний режим гірший, ніж при Ющенку. А тепер раптом заговорили про надання російській мові держстатусу", - зазначив Є.Царьков.

На його думку, Партія регіонів у своїй "послідовності" дійшла до одночасно протиставлених обіцянок: надати російській мові держстатусу і, фактично, заборонити його в Україні. Він наголосив, що регіонали надають перевагу передвиборчому популізму перед реальними діями.

"Владі давно слід було зрозуміти, що довіру народу неможливо отримати порожніми обіцянками, плутаючись у власній брехні. Її потрібно заробляти конкретними справами і виконанням своїх зобов'язань", - зазначив парламентарій.

Комуніст укотре наголосив, що, лише надавши російській мові держстатус, можна захистити мовні права українських громадян. "Компартія наполягає на цьому вже не перший рік А ось регіонали згадали лише за місяць до виборів. Їхнє завдання - наобіцяв побільше до виборів, а після них про ці обіцянки можна знову забути", - підсумував Є.Царьков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА