16:37 02.10.2012

Економiчнi iнтереси мають бути прiоритетом зовнiшньої полiтики України - Азаров

1 хв читати
Економiчнi iнтереси мають бути прiоритетом зовнiшньої полiтики України - Азаров

В основi української зовнiшньої полiтики мають лежати економiчнi прiоритети країни, заявив прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров.

"Головним прiоритетом нашої зовнiшньої полiтики мають бути економiчнi прiоритети. Я хотiв би, щоб ви це розумiли", - сказав вiн пiд час зустрiчi з керiвниками дипломатичних установ України за кордоном у Києвi у вiвторок.

М.Азаров наголосив, що країнi необхiдно формувати комплексне бачення "економiзацiї" зовнiшньополiтичної дiяльностi та системно працювати над питаннями створення в Українi сприятливих умов для iнвесторiв, а також пiдтримки вiтчизняних товаровиробникiв на свiтових ринках.

На думку прем'єра, для змiцнення економiчних позицiй України дуже важливою є активiзацiя участi країни в процесах мiжнародної економiчної iнтеграцiї та формуваннi сприятливих торговельних режимiв мiж Україною та країнами-партнерами.

"Уряд очiкує, що українськi дипломати активно працюватимуть на випередження i на традицiйних, i на нових напрямах зовнiшньоекономiчної дiяльностi", - зазначив вiн.

Серед важливих прiоритетiв вiн назвав пiдписання угоди про асоцiацiю та зону вiльної торгiвлi мiж Україною та ЄС, заходи щодо функцiонування договору про зону вiльної торгiвлi у рамках країн СНД, спiвпрацю з Євразiйською економiчною комiсiєю, створення зон вiльної торгiвлi з Туреччиною, Iзраїлем, Канадою, Лiваном та Марокко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА