13:39 05.10.2012

Бурова платформа "Незалежність" надасть можливість Україні видобувати 1 млрд куб м газу щорічно - Азаров

2 хв читати
Бурова платформа "Незалежність" надасть можливість Україні видобувати 1 млрд куб м газу щорічно - Азаров

Робота самопідйомної бурової установки (СПБУ) "Незалежність", закуплена ДАТ "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, АРК), додасть можливість Україні додатково видобувати щорічно 1 млрд куб м газу, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ця бурова платформа лише до кінця року стане на точку, почне бурити. А газ, скажімо, реально видобувати почне в кінці 2013 року. І ми будемо отримувати щороку додатково 1 млрд куб м газу", - сказав він під час зустрічі з працівниками освітньої сфери з нагоди Дня вчителя в п'ятницю в Києві.

Як повідомлялося, 2 жовтня стало відомо, що СПБУ "Незалежність" доправляють до протоки Босфор для проходження в Чорне море з грецького порту Кавала, після чого її відбуксують на Одеське родовище. Заплановано, що на другу точку буріння високотехнологічна СПБУ "Чорноморнафтогаз" встане до кінця року.

До цього часу СПБУ подолала шлях з Сінгапуру через Індійський і Атлантичний океани, Яванець, Середземне, Егейське і Мармурове моря. Більшу частину шляху СПБУ подолала на судні Xiang Yun Kou,її спустили на воду лише в грецькому порту Кавала.

Як повідомлялося, "Чорноморнафтогаз" за підтримки материнської компанії - НАК "Нафтогаз України" - здійснює масштабну модернізацію виробничих потужностей, що надасть йому можливість вийти на новий рівень освоєння шельфу Чорного та Азовського морів, а також значно збільшити видобуток газу, видобуток нафти і відкрити нові родовища вуглеводнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА