20:49 24.10.2012

Наглядова місія Кокса-Кваснєвського повернеться до України одразу ж після парламентських виборів

2 хв читати
Наглядова місія Кокса-Кваснєвського повернеться до України одразу ж після парламентських виборів

Наглядова місія екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса за справами екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка від Європейського парламенту повернеться до України одразу ж після виборів і триватиме до кінця року.

З висновками проміжної доповіді ознайомлені всі зацікавлені особи, повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" О.Кваснєвський. "Ми говоримо про (повернення до України - ІФ) після виборів - після 28 жовтня. Я думаю, що потрібно буде кілька днів, щоб ознайомитися з результатами виборів і потім вже їхати в Київ. Точного часу поки що немає", - сказав він.

Коментуючи інформацію про те, що доповідь про результати місії вже готова, проте її не хочуть оприлюднювати, політик нагадав, що президенту Європарламенту Мартіну Шульцу було передано проміжну доповідь. "Але з причини того, що в Україні триває виборча кампанія, ми не хотіли, щоб цей документ було використано. Ми почнемо знову працювати після виборів, і тоді буде зрозуміло, коли буде підготовлено остаточну доповідь. Жодної таємниці (щодо доповіді - ІФ) немає", - запевнив він.

За словами Кваснєвського, узагальнені висновки проміжної доповіді були також передані всім головам політичних груп Європейського парламенту, крім того, у спостерігачів відбулася зустріч із комітетом із питань закордонних справ Європарламенту, зі спостерігачами на парламентських виборах в Україні. "Наша позиція відома усім. Доповідь ми передали всім зацікавленим особам, але це - проміжний документ, оскільки наша робота буде продовжена після виборів", - наголосив політик.

Розповідаючи про завдання, які ставить перед собою наглядова місія після виборів, Кваснєвський повідомив, що вони мають намір спостерігати за процесом проведення реформ у правовій сфері, за результатами змін Кримінально-процесуального кодексу, який набуде чинності 19 листопада, за роботою над новим законом "Про прокуратуру", який "має виняткову важливість для майбутнього України". "Це буде дуже важливою і глибокою зміною, оскільки змінить всю юридичну систему, наближаючи її до європейських стандартів. І, звичайно, ми продовжуватимемо займатися питанням Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, будемо продовжувати говорити з урядом, президентом, з пані Тимошенко і опозицією", - окреслив коло діяльності місії співрозмовник агентства.

Кваснєвський також підтвердив, що отриманий від Європарламенту мандат "абсолютно чіткий - ми продовжуємо цю місію до кінця року". "До кінця року ми маємо знайти рішення і надати остаточну доповідь Європарламенту", - додав він.

Повний текст ексклюзивного інтерв'ю буде оприлюднено на сайті агентства у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА