19:11 08.11.2012

ЦВК може призначити перевибори у п’яти округах лише після ухвалення ВР відповідного закону - Охендовський

1 хв читати
ЦВК може призначити перевибори у п’яти округах лише після ухвалення ВР відповідного закону - Охендовський

Центральна виборча комісія призначить повторні вибори на п'яти одномандатних округах лише після того, як Верховна Рада ухвалить відповідний закон і Кабінет Міністрів визначить фінансування цих виборів, заявив член ЦВК Михайло Охендовський.

"ЦВК може призначити повторні вибори народних депутатів України в п'яти одномандатних округах лише тоді, коли для цього з'являться необхідні законні підстави", - заявив М.Охендовський журналістам у четвер, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

"Для ЦВК ситуація наразі є цілком вирішеною - підстави для ухвалення рішення щодо призначення повторних виборів та визначення дати їх проведення наразі в законі про вибори народних депутатів відсутні", - наголосив він.

При цьому М.Охендовський також сказав, що ЦВК "невипадково звернулася до Верховної Ради та Кабінету Міністрів для ухвалення рішень, які є необхідними для призначення повторних виборів".

Він ще раз наголосив, що це - зміни до законодавства та визначення обсягів фінансування в державному бюджеті.

За словами члена ЦВК, жодних підстав говорити про те, що Центрвиборчком не встановлюватиме результатів голосування в інших одномандатних округах, окрім п'яти названих, наразі не існує. Він нагадав, що ЦВК ухвалила рішення про неможливість встановити результати голосування в 94, 132, 194, 197 і 223 округах.

М.Охендовський зазначив, що ЦВК планує затвердити результати голосування щодо виборів народних депутатів у 220 одномандатних виборчих округах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА