12:13 09.11.2012

Президент підпише закон про введення біометричних паспортів вже поточного тижня, прогнозує його автор Грицак

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович підпише закон про Єдиний державний демографічний реєстр, що передбачає введення електронних паспортів для українців, вже цього тижня, прогнозує народний депутат, автор законопроекту Василь Грицак (Партія регіонів).

"Законопроект перебуває на підписі у президента, і він буде підписаний до кінця цього тижня", - сказав депутат під час "круглого столу" на тему "Введення біометричних документів в Україні: доцільність, актуальність і перспективи" в п'ятницю в Києві.

Він припустив можливість, що, ймовірно, цей документ глава держави вже підписав, тому що "всі терміни вже минули, і питань жодних немає".

Як повідомлялося, 2 жовтня Верховна Рада України ухвалила закон про Єдиний державний демографічний реєстр, який передбачає впровадження електронних паспортів для українців.

Закон, зокрема, передбачає введення електронних паспортів - документів з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон у відповідності зі стандартами Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО).

Згідно із законом запропоновано встановити, що паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації, при чому видається він не пізніше, ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання. В електронний паспорт вноситься: назва держави, назва документа, прізвище та ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата завершення терміну дії документа, дата видачі документа, уповноважений орган, що видав документ, місце народження, фотографія і підпис особи. У паспорт за письмовою заявою можуть бути внесені дані батьків або опікунів особи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по трьох пунктах управління і двох зенітно-ракетних комплексах ворога

За добу ворог завдав п’ять ракетних і 56 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

У Варшаві сталася ДТП, у якій загинуло троє людей, зокрема двоє українців

ЗС України відбили 18 ворожих атак на авдіївському напрямку - Генштаб

У Харкові шестеро постраждалих у результаті ракетного удару

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА