12:53 09.11.2012

Закон про бiометричнi документи передбачає збiр надмiрної iнформацiї про людину, наголошують у Держслужбi захисту персональних даних

2 хв читати

У Державнiй службi з питань захисту персональних даних заявляють, що закон про Єдиний державний демографiчний реєстр передбачає збiр надмiрної iнформацiї про людину, що не вiдповiдає нормам мiжнародного законодавства.

"Ми проти такого досить об'ємного збору iнформацiї, який не потрiбен", - сказала перший заступник голова вiдомства Лiлiя Олексюк пiд час круглого столу на тему "Впровадження бiометричних документiв в Українi: доцiльнiсть, актуальнiсть i перспективи" у п'ятницю в Києвi.

Вона зазначила, що, згiдно з нормами мiжнародного законодавства, бiометричнi данi мають бути тiльки в закордонних паспортах, але не у внутрiшнiх, як пропонує закон.

"Бiометрiю збирати про всiх громадян України в усiх документах - це буде дещо занадто, на думку Служби захисту персональних даних", - зазначила Л.Олексюк.

Як повiдомлялося, 2 жовтня Верховна Рада України ухвалила закон про Єдиний державний демографiчний реєстр, який передбачає впровадження електронних паспортiв для українцiв.

Закон, зокрема, передбачає введення електронних паспортiв - документiв з електронним носiєм бiометричної iнформацiї для виїзду за кордон вiдповiдно до стандартiв Мiжнародної органiзацiї цивiльної авiацiї (ICАО).

У законi пропонується встановити, що паспорт громадянина України виготовляється у формi картки, яка мiстить безконтактний електронний носiй iнформацiї, причому видається вiн не пiзнiше нiж через 30 календарних днiв вiд дня оформлення заяви-анкети на його отримання. До електронного паспорта вносяться: назва держави, назва документа, прiзвище та iм'я особи, стать, громадянство, дата народження, унiкальний номер запису в реєстрi, номер документа, дата завершення термiну дiї документа, дата видачi документа, уповноважений орган, що видав документ, мiсце народження, фотографiя i пiдпис особи. До паспорта за письмовою заявою можуть бути внесенi данi батькiв або опiкунiв особи.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА