16:55 09.11.2012

Експерти виявили на руці загиблого, схожого на Мазурка, компоненти бездимного пороху

3 хв читати

Експертиза засвідчила, що на правій руці тіла чоловіка, знайденого в Сирецькому парку Києва, і який є, імовірно, підозрюваним у вбивстві охоронців столичного ТРЦ "Караван", знайдено хімічні речовини - складові бездимного пороху.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в київському главку міліції з посиланням на дані експертів, виявлені речовини підтверджують версію про те, що смерть чоловіка настала саме на тому місці, де було знайдено труп, і спростовують "домисли, що смерть потерпілого настала за втручання третіх осіб, і його тіло пізніше було перенесено на місце виявлення".

У київському главку знову закликали осіб, які не причетні до криміналістики і є некомпетентними в цих питаннях, утриматися від будь-яких припущень. При цьому в міліції нагадали, що в Кримінальному кодексі України існує стаття, яка передбачає кримінальне покарання за втручання або вплив на розслідування кримінального злочину.

У міліції ще раз нагадали, що місце, де було знайдено труп, протягом кількох годин ретельно оглядали експертні служби, які в результаті первинного огляду дійшли попереднього висновку, що за ступенем розташування трупа можна з упевненістю припустити, що смерть спричинило самогубство.

Як повідомлялося, 7 листопада в Сирецькому гаю, неподалік станції метро "Сирець", знайшли тіло чоловіка, схожого на Я.Мазурка, якого підозрюють у розстрілі трьох охоронців ТРЦ "Караван" 26 вересня.

Правоохоронні органи завершили огляд місцезнаходження тіла, ймовірно, "караванського стрілка" Я.Мазурка, і, за попередніми висновками, є характерні ознаки, які мають місце при самогубстві.

У МВС України повідомили, що розраховують отримати остаточні результати ДНК-експертизи, яка підтвердить або спростує приналежність знайденого в Києві тіла підозрюваному в убивстві охоронців у ТРЦ "Караван" Я.Мазурку, 9-10 листопада.

У прес-службі МВС України повідомили, що смерть чоловіка настала внаслідок вогнепального поранення в область скроні.

Глава МВС України Віталій Захарченко 5 жовтня заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім’я Я.Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах. 10 жовтня стало відомо, що Я.Мазурка оголосили в міжнародний розшук.

За інформацією ТСН, Людмила Мазурок впізнала свого чоловіка Ярослава в чоловікові, тіло якого знайшли в лісопосадці біля Сирецького парку.

8 листопада міліція повідомила, що, згідно з перевіркою, відбитки пальців рук ідентичні слідам пальців рук, вилучених під час огляду місця вбивства.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Я.Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Я.Мазурка. На місці події знайдено також револьвер-наган "ЯП 165 П" з однією стріляною гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей револьвер перероблений у нарізну вогнепальну зброю і придатний для стрільби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА