12:59 15.11.2012

Мінфін розраховує на якнайшвидше впровадження процедури трансфертного ціноутворення

2 хв читати

Процедуру трансфертного ціноутворення може бути впроваджено найближчим часом, прогнозує міністр фінансів України Юрій Колобов.

"Питання податку на розкіш, трансфертне ціноутворення - ми завершили процес. Ми залучили, спільно з податковою, щодо трансфертного ціноутворення таку шановану компанію, як "ПрайсвотерхаусКуперс" (PricewaterhouseCoopers (PwC). Уже відбулися обговорення з великим бізнесом. Було задіяно найкращі світові практики і надано чіткі пропозиції цій компанії, під якими вона підписалася. Я сподіваюся, що вже найближчим часом ми цю процедуру впроваджуватимемо", - сказав він, виступаючи на міжнародній конференції, організованій Асоціацією платників податків України, в Києві в четвер.

Як повідомлялося, Мінфін розробив законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо трансфертного ціноутворення)", згідно з яким пропонує закріпити в Податковому кодексі єдиний стандарт правил контролю ціноутворення під час здійснення трансфертних операцій та ввести їх у дію з 1 січня 2013 року.

Законопроект дає визначення трансфертного ціноутворення, встановлює механізми податкового контролю за трансфертним ціноутворенням, визначає операції, що підлягають контролю, та методи визначення ціни в контрольованих угодах, а також надає право великим платникам податків на попереднє взаємне погодження цін у контрольованих угодах із центральним органом державної податкової служби на визначений термін.

Згідно із законопроектом, Державна податкова служба (ДПС) здійснює контроль визначення цін шляхом моніторингу контрольованих операцій і перевірок.

У законопроекті визначено вичерпний перелік офіційних джерел інформації, які ДПС використовує для визначення цін у контрольованих операціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА