20:18 21.02.2018

Печерський райсуд звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів Колобова

3 хв читати
Печерський райсуд звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів Колобова

Печерський районний суд м.Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів часів президентства Віктора Януковича Юрія Колобова в зв'язку із закінченням терміну давності, повідомляє інтернет-видання "Судовий репортер" із залу суду.

За інформацією видання, таке рішення 21 лютого ухвалив суддя Володимир Карабань.

Постанова набирає законної сили протягом 7 днів з моменту її прийняття, якщо не буде подана апеляція.

Видання вказує, що сам В.Колобов брав участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з Генерального консульства України в Барселоні (Іспанія). У Києві в суді обвинуваченого представляла адвокат Юлія Степаненко.

"Клопотання про звільнення Ю.Колобова від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності 7 грудня 2017 року подав заступник начальника відділу процесуального керівництва управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України Олексій Кувшинов. Він представляв Генпрокуратуру в суді 21 лютого", - пише видання, зазначаючи, що від коментарів журналісту прокурор відмовився

Ю.Колобов був міністром фінансів у період 28 лютого 2012 - 27 лютого 2014 року

Як повідомлялося, він підозрювався в розтраті 220 млн грн, виділених на будівництво телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою"). Крім нього у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому" також підозрювалися екс-президент Віктор Янукович, екс-прем'єр Микола Азаров і колишній перший віце-прем'єр і екс-глава Нацбанку Сергій Арбузов.

Ю.Колобов був заарештований в курортному містечку Альтеа в автономній області Валенсія (Іспанія) на початку березня 2015 року.

У вересні 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключив можливості підписання угоди зі слідством екс-міністром фінансів України Ю.Колобовим, який знаходиться в Іспанії.

У жовтні того ж року заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю ЗМІ розповів, що Ю.Колобов, який був затриманий в Іспанії в березні 2015 року, має дозвіл на проживання в цій країні. Іспанський суд відмовив у його екстрадиції.

13 травня 2017 року Апеляційний суд м.Києва дозволив здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо Ю.Колобова за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

22 травня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура України завершила досудове розслідування у справі незаконної приватизації "Укртелекому", і вже отримано дозвіл суду на заочне засудження екс-президента України Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколи Азарова, міністра фінансів Юрія Колобова і очікується рішення суду про дозвіл заочного засудження екс-першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Генпрокурор заявив, що наразі слідство завершено. "І у нас є обгрунтовані підозри щодо Януковича, Азарова, Колобова, Арбузова і низки інших, більш дрібних посадових осіб". "На цей момент ми передали до суду клопотання про дозвіл ведення досудового процесу ... і отримали дозвіл на "заочку" щодо Януковича, Азарова, Колобова, чекаємо - щодо Арбузова", - додав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА