14:18 15.11.2012

Паління в українських ресторанах і кафе заборонять із 16 грудня, нагадують борці зі згубною звичкою

2 хв читати
Паління в українських ресторанах і кафе заборонять із 16 грудня, нагадують борці зі згубною звичкою

В Україні стартувала просвітницько-інформаційна кампанія із роз'яснення закону про повну заборону паління в закладах ресторанного бізнесу.

"Із 16 грудня в приміщеннях ресторанів, кафе і барів України не палять", - таблички з таким роз'ясненням розмістять громадські активісти в усіх закладах ресторанного бізнесу", - повідомила координатор коаліції громадських організацій та ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну" Ганна Гопко на прес-конференції в Києві в четвер.

Один з авторів закону, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко наголосив, що паління буде повністю заборонено всередині приміщень, без будь-яких винятків, зокрема на дискотеках.

Він також розповів, що заборона стосуватиметься і паління кальяну та електронних сигарет.

За словами Т.Шевченка, штраф для власників ресторанів - від 1 тис. грн до 10 тис. грн.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", прес-конференція відбувалася в старому київському барі "Купідон", де протягом останніх 17 років збирається й палить богемна публіка.

Засновник бару Федір Баландін зазначив, що цей закон не надає ніяких конкурентних переваг для ресторанного бізнесу, що ставить усіх його власників у рівні умови.

Водночас він вважає проблемою той факт, що курці виходитимуть із кафе на перекури на вулицю, тим самим створюючи незручності перехожим і місцевим жителям.

Перед входом до "Купідону" й усередині приміщення розвішені таблички, що в цьому кафе цього четверга не палять.

Як відомо, щороку третього четверга листопада відзначається Міжнародний день відмови від паління.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА