16:15 07.12.2012

Суд продовжить допит Мельниченка у справі головного фігуранта вбивства Гонгадзе 10 грудня

2 хв читати

Печерський районний суд Києва 10 грудня продовжить допит екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка як свідка у справі головного фігуранта вбивства журналіста Георгія Гонгадзе - екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача.

Як розповів М.Мельниченко журналістам після судового засідання в п'ятницю, під час допиту кілька запитань до нього суд зняв, оскільки вони не стосуються суті справи.

"Навіть прокурор скипів, почувши деякі питання, і попросив суд зняти їх, оскільки вони жодним чином не стосуються суті цієї справи", - розповів екс-майор.

Він повідомив, що наступне судове засідання у "справі Пукача" відбудеться 10 грудня об 11.00, на якому суд продовжить його допит як свідка.

Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не поховали, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

О.Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року його затримали в Житомирській області, і з того часу він перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням О.Пукача у вбивстві журналіста Г.Гонгадзе. Слідство встановило, що О.Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Справу за обвинуваченням О.Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року.

У листопаді 2000 року в парламенті були оприлюднені аудіозаписи, які підтверджують причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення Г.Гонгадзе. Ці записи нібито зробив М.Мельниченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА