15:30 21.12.2012

СБУ завершила розслідування справи проти Мельниченка за розголошення держтаємниці - адвокат

2 хв читати

Головне слідче управління Служби безпеки України (СБУ) завершило розслідування кримінальної справи, відновленої суддею Печерського райсуду Києва Родіоном Кірєєвим стосовно екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка за розголошення ним державної таємниці.

Як повідомив журналістам у п'ятницю адвокат М.Мельниченка Микола Неділько, починаючи з 20 грудня він і М.Мельниченко розпочали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, яка налічує 17 томів.

Адвокат зазначив, що слідство прибрало з обвинувачення, висунутого М.Мельниченку, статтю 358 (підробка документів), залишивши інкриміновані раніше "перевищення влади або службових повноважень" і "розголошення державної таємниці".

М.Неділько додав, що 19 грудня йому та його підзахисному з Генеральної прокуратури надійшов лист, у якому зазначається, що "з огляду на те, що докази, зібрані під час досудового слідства, є достатніми для складання обвинувального акта, слідчому доручено виконати вимоги ч. ч. 1-3 ст. 290 КПК щодо відкриття матеріалів кримінального провадження".

За словами адвоката, в листі наголошується, що відповідно до ч. 6 цієї статті КПК Генпрокуратура просить його та М.Мельниченка "надати доступ до будь-яких речових доказів або їх частин, документів або копій із них, що містять відомості, які сторона захисту має намір використовувати як докази в суді".

"Якщо раніше захист міг у суді використовувати несподівані для сторони обвинувачення ходи, то, виходячи з українських реалій, розкриття захистом доказів, які вказуватимуть на невинуватість обвинуваченого, надає можливість прокурору використовувати отримані матеріали на свою користь", - наголосив адвокат екс-майора.

М.Неділько також зазначив, що "в основу обвинувачення Мельниченка, хоч як дивно, покладено записи, зроблені ним у кабінеті Леоніда Кучми, його свідчення, які він надавав у справі викрадення та вбивства Георгія Гонгадзе, свідчення Кучми, свідчення Литвина, Деркача та інших колишніх і нинішніх державних діячів".

Агентство "Інтерфакс-Україна" поки що не має у своєму розпорядженні коментарів СБУ з цього приводу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА