15:26 04.01.2013

Бурова установка "Незалежнiсть" прибула в Україну - "Чорноморнафтогаз"

2 хв читати

Наприкiнцi грудня буксири ДАТ "Чорноморнафтогаз" вiдтранспортували самопiднiмальну бурову установку (СПБУ) "Чорноморнафтогаз" iз турецького порту Гiресун до Криму, повiдомляє прес-служба компанiї.

"Наразi на рейдi бази бурiння та облаштування (бiля селища Чорноморського - IФ) тривають роботи з розконсервацiї обладнання СПБУ "Незалежнiсть" пiсля переходу в Крим i забезпечення бурової установки матерiалами для бурiння, пiсля чого її вiдбуксирують на 155 км вiд берега - на Одеське родовище газу, на якому СПБУ розпочне безпосередню роботу", - наголошується в повiдомленнi.

Буксирування СПБУ з Гiресуна до Криму тривало чотири доби, караван у складi "Незалежностi" та буксирiв-суден забезпечення "Мис Тарханкут" i "Федiр Урюпiн" подолав 418 миль.

Як повiдомлялося, СПБУ пройшла шлях iз Сiнгапуру через Iндiйський i Атлантичний океани, Яванське, Середземне, Егейське та Мармурове моря. У турецькому порту Гiресун було виконано монтаж обладнання, опорних колон i бурового порталу установки. Також у Туреччинi здiйснили випробування, пусконалагодження та прийом-передачу СПБУ.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК), 100% акцiй якого належать НАК "Нафтогаз України", закупило двi самопiднiмальнi буровi установки (СПБУ) "Петро Годованець" i "Незалежнiсть" виробництва сiнгапурської компанiї Keppel FELS, за цiною близько $400 млн кожна.

У червнi 2012 року "Чорноморнафтогаз" розпочав активну фазу освоєння Одеського родовища природного газу за допомогою СПБУ "Петро Годованець". Програма розвитку передбачає освоєння компанiєю до 2015 року семи нових родовищ i дооблаштування двох дiючих. Це дасть змогу вивести рiчний видобуток природного газу на рiвень 3 млрд куб. м на рiк.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА