16:17 08.01.2013

Епідемії свинячого грипу в Україні не буде, вважають фахівці

2 хв читати

Епідеміологи не виключають повернення до України штаму вірусу А (H1N1), більш відомого як "свинячий грип", однак загрози спалаху епідемії і причин для хвилювань немає, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За інформацією державної установи "Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім Л. Громашевського НАМН України", у новому епідемічному сезоні 2012-2013 року прогнозують спільну циркуляцію вірусів грипу А (H3N2), а саме: нового штаму А під назвою "Вікторія", який поки що не реалізував в Україні свої епідеміологічні можливості, і нового для країни штаму вірусу грипу В (Вісконсін).

Медики зазначають, що підготовка до епідемічного сезону вимагає від населення збереження пильності, своєчасної вакцинації, швидкого виявлення хвороби, ізоляції хворих та їх ефективного лікування. Особливо пильними в цей період мають бути ті, хто належить до групи ризику. Це, зокрема, особи з хронічними захворюваннями (дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин), особи, старші за 60 років, які перебувають в інтернатах чи будинках престарілих, і вагітні жінки, а також всі ті, хто перебуває у контакті з великою кількістю людей.

Для запобігання захворюванням медики рекомендують проводити профілактичні заходи, спрямовані на зміцнення захисних сил організму, наприклад, заняття фізичною культурою, загартовування, обмеження впливу шкідливих звичок, раціональне харчування.

Крім того, під час підвищення захворюваності на грип слід обмежити відвідини місць великого скупчення людей, часто провітрювати приміщення та мити руки з милом, якщо у людини є симптоми грипу, то необхідно триматися від нього на відстані не менше 2 м.

Ефективним засобом профілактики хвороби також є вакцинація, нагадують медики. На сьогодні Державна санітарно-епідеміологічна служба України дозволила до застосування вакцини: "Ваксигрип", "Флюарикс", "Інфлувак", "Інтанза". усі зазначені вакцини однакові за антигенною складом і відповідають епідемічному сезону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА