19:25 11.01.2013

Свободівець Кошулинський пропонує заборонити продаж алкоголю, пива і тютюнових виробів покупцям віком до 21 року

1 хв читати

Заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський (ВО "Свобода") зареєстрував законопроект, згідно з яким пропонується збільшити мінімальний вік покупців алкогольних напоїв, пива і тютюнових виробів із 18 до 21 року.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", Р.Кошулинський зареєстрував законопроект "Про внесення змін до закону України "Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (щодо роздрібної торгівлі алкогольними напоями, пивом та тютюновими виробами).

Зокрема, згідно з проектом закону передбачено збільшити вік покупців алкогольних напоїв, пива і тютюнових виробів із 18 до 21 року, заборонити продаж алкогольних напоїв у радіусі 200 м від наявних земельних меж загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів, на території автозаправних станцій, із 22.00 до 8.00 (окрім продажу на розлив у закладах громадського харчування) та особам, що перебувають у стані алкогольного сп'яніння.

Також у законопроекті пропонується надати міським, сільським та селищним радам повноваження визначати кількість ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем і тютюном за квотою одна ліцензія на 10 тис. жителів та приймати рішення щодо продажу таких ліцензій на аукціоні, а виконавчим органам цих рад - видавати відповідні ліцензії суб'єктам підприємництва.

Органам місцевого самоврядування також пропонується надати право вводити додаткові обмеження місць і часу продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА