17:20 04.02.2013

Претензії правоохоронців до Власенка пов'язані із заявою її колишньої дружини про побиття, а не з політичною діяльністю - Кузьмін

2 хв читати

Прокуратура перевіряє інформацію колишньої дружини народного депутата, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка Наталії Окунської, про нібито побиття її колишнім чоловіком.

"Ситуація з адвокатом Власенка абсолютно не стосується його політичної діяльності і не пов'язана з виконанням адвокатських повноважень. Є кілька заяв колишньої дружини Власенка про систематичне її побиття колишнім чоловіком", - повідомив у понеділок на зустрічі з народними депутатами від опозиції перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

За його словами, ці заяви були передані до різних інстанції, а з урахуванням норм нового Кримінального процесуального кодексу, розгляд цих заяв належить до компетенції прокуратури.

"Усю цю інформацію (заяву Окунської - ІФ) занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за нею здійснюється перевірка", - зазначив перший заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, раніше С.Власенко заявив, що його можуть заарештувати протягом найближчих тижнів. За його словами, приводом для арешту може стати нібито невиконання ним судових рішень у цивільній справі, а також нібито скоєння ним дій, які кваліфікуються як розбій.

Він також розповів, що в постанові Печерського районного суду його обвинувачують у невиконанні рішення суду, йдеться про судові рішення, що стосуються розділу ним спільного майна з колишньою дружиною Наталією Окунською.

25 січня С.Власенко заявив, що Київське бюро судово-медичної експертизи фальсифікує докази у кримінальній справі проти нього.

Київське міське бюро судово-медичної експертизи ... фальсифікує сьогодні судово-медичну експертизу щодо подій дворічної давності і підганяє її під ті дані, які необхідні Генеральній прокуратурі для того, щоб порушити проти мене кримінальні справи", - сказав С.Власенко на прес-конференції в п'ятницю.

"Йдеться про нібито тілесні ушкодження, які я нібито завдавав ... зараз їх фальсифікують під тілесні ушкодження середньої тяжкості для того, щоб це підпадало під статті Кримінального кодексу", - сказав він.

С.Власенко також наголосив, що на свідків у цій справі чиниться тиск з тим, щоб вони змінили свої свідчення проти нього. "Я знаю достовірно, що свідки в цій справі, які два роки тому давали пояснення абсолютно справедливі і коректні, сьогодні дають прямо протилежні під тиском того ж Рената Кузьміна (перший заступник генпрокурора - ІФ). Це робить з тим, щоб 20 лютого створити у Верховній Раді подання про притягнення мене до кримінальної відповідальності", - сказав С.Власенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

Amnesty International засудила Росію за використання касетних боєприпасів проти мирного населення України

Садік Хан залишився мером Лондона на третій термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА