16:04 25.03.2013

Азаров оцiнює роботи з прибирання снiгу в Києвi на "трiєчку"

2 хв читати
Азаров оцiнює роботи з прибирання снiгу в Києвi на "трiєчку"

Прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров зазначає, що надзвичайна ситуацiя, яка виникла через екстремальнi снiгопади, виявила цiлу низку недолiкiв у координацiї дiяльностi служб.

Як повiдомляє департамент iнформацiї та комунiкацiй iз громадськiстю секретарiату Кабiнету Мiнiстрiв України в понедiлок, глава уряду, зокрема, пiддав критицi запiзнiле рiшення про заборону в'їзду великогабаритного транспорту до Києва, що спричинило транспортний колапс.

"Ситуацiя справдi неординарна, такого не пам'ятають навiть старожили. Однак було штормове попередження - а до нього чомусь не поставилися досить вiдповiдально... Лiквiдацiя наслiдкiв стихiї могла би бути бiльш органiзованою, грамотною, з великою увагою до людей, хоча б у планi iнформування про це", - зазначив М.Азаров пiд час засiдання уряду 25 березня 2013 року.

Вiн подякував за роботу "всiм, хто в цi днi забезпечував життєдiяльнiсть Києва", проте заявив, що оцiнює роботу служб на "трiєчку". "Однак було забезпечено роботу "швидкої допомоги", пiдвезення продуктiв до лiкарень тощо. Дякувати Богу, нiхто не помер, не замерз, що просто щастя в таких екстремальних умовах", - сказав прем'єр.

Глава уряду поставив завдання чiтко виписати механiзм координацiї роботи служб в екстремальних ситуацiях, щоб надалi в разi надзвичайних ситуацiй уникнути помилок, гарантувати безперебiйну роботу всiх систем життєзабезпечення. "У таких умовах необхiдна, насамперед, злагодженiсть дiй усiх служб, спроможнiсть керiвникiв оперативно приймати рiшення, брати на себе вiдповiдальнiсть", - наголосив вiн.

При цьому М.Азаров зазначив, що на Київ випала рекордна кiлькiсть опадiв, i визнав, що столичнi комунальнi служби не в змозi самостiйно впоратися з завданням оперативного прибирання снiгу. Тому, за його словами, уряд у понедiлок ухвалив рiшення залучити до робiт iз розчищення i вивезення снiгу автотранспорт i навантажувачi державних пiдприємств i будiвельних органiзацiй.

Крiм того, як зазначається на сайтi уряду, держустановам, пiдприємствам i органiзацiям, вишам i технiкумам доручено прибрати свою i прилеглу територiю - а це майже третина всiєї роботи, яку необхiдно виконати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА