15:09 29.03.2013

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ у Києві не перевищений, шкільні канікули продовжено в профілактичних цілях - КМДА

2 хв читати
Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ у Києві не перевищений, шкільні канікули продовжено в профілактичних цілях - КМДА

Продовження весняних канікул у столичних школах - "робота на випередження" проти зростання захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), запевняють у Київській міській державній адміністрації (КМДА).

"Із метою профілактичною, з метою запобігти ускладненню епідеміологічної ситуації та з метою стабілізувати позитивну тенденцію щодо зменшення захворюваності було ухвалено рішення про те, що варто продовжити ще на три дні шкільні канікули", - заявив директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Водночас, за його словами, в перші два дні планових весняних канікул спостерігалося зниження захворюваності на грип і ГРВІ на 35%.

У свою чергу начальник Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Києві Ольга Рудницька наголосила, що захворюваність на ГРВІ та грип у столиці не перевищує епідемічного порога, проте ГУ ДержСЕС у Києві рекомендувало продовжити весняні канікули.

Водночас, за словами В.Мохорєва, в Києві збільшилася кількість звернень до лікарів-терапевтів у зв'язку з ГРВІ.

Однак представники КМДА не дали чіткої відповіді на запитання, чи пов'язане продовження канікул із наслідками рясних снігопадів, після яких можливий паводок.

При цьому директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська зазначила, що більшість школярів навчається неподалік дому. За її словами, території біля шкіл прибрано після сніжної негоди.

О.Добровольська запевнила, що призупинення занять у столичних школах не вплине на хід навчально-виховного процесу - до літніх канікул школярі надолужать пропущений матеріал. При цьому вона повідомила, що київські школярі не відпрацьовуватимуть пропущені дні за рахунок вихідних.

У свою чергу В.Мохорєв іще раз наголосив: "Головна причина, яка спонукала вжити таких заходів, - це робота на випередження ... за понеділок і вівторок поточного тижня захворюваність знижувалася. Це обнадійлива тенденція, і її необхідно закріпити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА