16:10 30.04.2013

ЄСПЛ не врахував більшості скарг Тимошенко - глава Мін'юсту

2 хв читати
ЄСПЛ не врахував більшості скарг Тимошенко - глава Мін'юсту

Міністр юстиції України Олександр Лавринович зазначає, що Європейський суд із прав людини відхилив більшість скарг екс-прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції у вівторок.

"Попереднє ознайомлення з рішенням ЄСПЛ засвідчило, що суд, вивчивши всі скарги Юлії Тимошенко, визначив більшість із них неприйнятними... Зокрема ... щодо неналежних умов тримання під вартою та відбування покарання, щодо незабезпечення належної медичної допомоги, щодо здійснення відеонагляду", - прокоментував він оголошене у вівторок Європейським судом рішення.

О.Лавринович звернув увагу, що в рішенні суду визнано відсутність порушень на жорстоке поводження під час перевезення до лікарні. Також він вказав на відсутність порушень під час розгляду звернення щодо неефективного розслідування скарг Ю.Тимошенко на жорстоке поводження.

"Звісно, ми беремо до відома порушення статті 5 конвенції у зв'язку з тим, що до заявниці було обрано запобіжний захід у вигляді затримання з метою забезпечення її участі в засіданнях суду. Слід звернути увагу, що стаття 5 конвенції діє з моменту затримання особи й до моменту оголошення обвинувального вироку судом першої інстанції. І тому констатація порушення права на особисту свободу не може передбачати звільнення особи, що відбуває покарання на підставі вироку суду", - зазначив міністр.

О.Лавринович також зазначає, що в рішенні ЄСПЛ також констатовано відсутність політичних мотивів затримання Ю.Тимошенко, а порушення ст. 18 конвенції визначено у зв'язку з тим, що фактичне затримання заявниці було покаранням за неповагу до суду.

Як повідомлялося, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визначив політичну мотивацію арешту екс-прем'єра Ю.Тимошенко в "газовій справі" та порушення її прав у зв'язку з арештом. Відповідне рішення ЄСПЛ оголосив у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА