14:08 13.05.2013

"Беркут" затримав екс-майора Держохорони Мельниченка в Києві, повідомляє організація "Наступ"

2 хв читати
"Беркут" затримав екс-майора Держохорони Мельниченка в Києві, повідомляє організація "Наступ"

Співробітники підрозділу "Беркут" у понеділок перед будівлею Київського окружного адміністративного суду затримали екс-майора Управління державної охорони Миколу Мельниченка, повідомляє прес-служба громадської організації "Наступ".

За даними прес-служби, як тільки М.Мельниченко вийшов із будівлі, йому скрутили руки й кинули на землю.

У прес-службі нагадали, що в понеділок уранці будівлю суду пікетували активісти, вимагаючи пояснити причини відмови в реєстрації кандидатом у мери Василькова (Київська обл.) колишнього мера Валерія Поповича.

М.Мельниченко є довіреною особою В.Поповича в частині надання йому юридичної допомоги, а в ніч на 11 травня екс-майор Управління державної охорони М.Мельниченко заблокував у кімнаті голову та секретаря Васильківського територіального виборчкому.

Також у прес-службі "Наступ" повідомили, що співробітники підрозділу "Беркут" повністю заблокували вхід до будівлі Київського адмінсуду, а на десятий поверх не пускають журналістів. Окрім цього, в прес-службі повідомили, що в приміщенні відбуваються сутички між беркутівцями та активістами. "Тільки що з будівлі винесли пораненого активіста", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, опозиція звинуватила владу в реєстрації підставного кандидата в мери Василькова від партії "УДАР" Ольги Змаєвої й заявила, що єдиним погодженим кандидатом від опозиції на виборах мера Василькова є С.Сабов. При цьому в партії пояснили, що напередодні виборів у Василькові в місцевому осередку партії відбулися кадрові зміни, про що було повідомлено територіальні органи юстиції, проте рішення щодо перереєстрації місцевої організації партії свідомо затягувалося, щоб створити юридичну колізію й таким чином забезпечити існування в місті Василькові "клона" партії "УДАР".

У Партії регіонів назвали заяву про їх причетність до відмови в реєстрації С.Сабова кандидатом у мери Василькова спланованою провокацією та заявили, що від партії "УДАР" на вибори "було подано одночасно два пакети документів - на С.Сабова та О.Змаєву", а, згідно із законом про місцеві вибори, заяву про висунення кандидата має підписати голова місцевої організації партії "УДАР", якою є Ольга Тягун, що підписала надані О.Змаєвою документи. Інших же звернень до реєстраційної служби з питання реєстрації змін керівництва місцевого "УДАРу" не надходило

Позачергові вибори васильківського міського голови мають відбутися 2 червня 2013 року. Політичні партії "УДАР Віталія Кличка", ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" узгодили кандидатуру С.Сабова як єдиного кандидата від опозиційних сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА