15:25 03.06.2013

Україну цього тижня очікують грозові дощі зі шквалами - Гідрометцентр

2 хв читати

Найближчими днями майже в усіх областях України пройдуть грозові дощі, прогнозують метеорологи.

"Минулий тиждень відзначався нестабільними погодними умовами. Така ситуація залишатиметься і в найближчі дні. Погоду більшості областей визначатимуть атмосферні фронти, які зумовлять грозові дощі різної інтенсивності", - цитує прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій заступника директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолія Прокопенка.

За його словами, грозові дощі пройдуть майже в усіх областях. Найбільша кількість опадів, у супроводі граду та шквалистих поривів вітру 15-20 м/с (місцями до 25 м/с), очікується на сході - у Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, а також у Криму та в західній частині країни.

З 4 до 6 червня всією територією України пройдуть короткочасні, а в Карпатах, Криму та Приазов'ї - сильні дощі. Температура вночі становитиме від 10 до 17 ° С, вдень - від 20 до 26 ° С.

З 7 до 8 червня у західних, північних областях, а також у Криму та Приазов'ї місцями спостерігатиметься нетривалий дощ, на решті території - без опадів. Температура повітря вночі сягатиме від 10 до 17 ° С, вдень - від 22 до 28 ° С.

З 9 до 13 червня опади найбільш вірогідні в південній частині країни. Стовпчики термометрів вночі покажуть від 12 до 18 ° С, вдень - від 22 до 28 ° С, на півдні - від 29 до 32 ° С.

За словами О.Прокопенка, в результаті тривалих дощів відбулися зміни в гідрологічній ситуації. Підйом рівня води до 50 см спостерігається в басейнах річок Прут, Тиса, Дністер. На решті території України будуть незначні коливання в межах 10 см з переважанням спаду. Значна кількість опадів у західному регіоні зумовила збільшення шару затоплення заплав у Волинській, Рівненській областях, а також на річці Західний Буг (Львівська обл.).

Очікується, що 3 і 4 червня, у зв'язку з продовженням випадання опадів на річках басейнів Сяну і Дністра в межах Львівської та Івано-Франківської областей, очікується зростання рівня води на 0,3-1,0 м, у басейні Прута - на 0,5 - 1,5 м. Однак це не становитиме загрози для життєдіяльності населення. Водночас підвищення рівня на 10-20 см, яке спостерігатиметься на Прип'яті в межах Волинської області, може викликати часткове підтоплення територій в окремих прирічкових населених пунктах області.

"Загалом протягом тижня відчутних змін у гідрометеорологічної ситуації, порівняно з минулим тижнем, не очікується", - наголосив представник Гідрометцентру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА