15:55 13.06.2013

До 2020 року 50% адмінпослуг в Україні мають надаватися в електронному вигляді

2 хв читати
До 2020 року 50% адмінпослуг в Україні мають надаватися в електронному вигляді

До 2020 року 50% адміністративних послуг, що надають органи влади в Україні, необхідно надавати в електронному вигляді, йдеться у Стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні, затвердженій згідно з розпорядженням уряду № 386-р від 15 травня.

Згідно з контрольними показниками розвитку інформсуспільства, оприлюдненими в розпорядженні, у 2013 році частка адмінпослуг в електронному вигляді сягає 10%.

Крім того, до 2020 року з 10% до 50% заплановано збільшити кількість фізичних та юридичних осіб, які є користувачами адмінпослуг в електронному вигляді.

На першому етапі реалізації концепції (2013-15 рр.) передбачається розробка та ухвалення Інформаційного кодексу України, закону "Про електронну комерцію", розробка базових норм, правил і регламентів створення, впровадження та модернізація інформаційних ресурсів, інформаційно-аналітичних та інформаційно-телекомунікаційних систем тощо.

На другому етапі (2016-20 рр..) передбачається розбудова інформінфраструктури для забезпечення доступу громадян до інформаційних послуг, широке впровадження ІКТ в освіту, культуру, охорону здоров'я тощо, поліпшення кадрового потенціалу в сфері ІКТ тощо.

Стратегія також передбачає активізацію впровадження систем електронних розрахунків за придбані товари та послуги, створення інфраструктури широкосмугового доступу до Інтернету на всій території України, створення мереж колективного доступу до Інтернету в усіх населених пунктах, прискорення конверсії радіочастотного ресурсу на користь цивільних користувачів, створення Національного депозитарію електронних інформаційних ресурсів.

Згідно з міжнародними дослідженнями, результати яких наведено у стратегії, Україна посідає 82 місце із 142 у глобальному індексі конкурентоспроможності, 75 місце з 142 в індексі мережевої готовності і 75 з 138 у використанні урядом інформаційно-комунікаційних технологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА