17:17 14.06.2013

Eni має намір вкласти у видобуток вуглеводнів в Україні EUR60 млн

2 хв читати

Італійська компанія Eni S.р. A. планує вкласти в розвиток нафтогазовидобувних активів в Україні EUR60 млн найближчими роками, повідомив виконавчий віце-президент компанії з Південної та Східної Європи Джузеппе Таноя (Giuseppe Tannoia) на міжнародній конференції "ABC: Україна і партнери " в Києві в четвер.

"Ми в Україні лише два роки, але вже інвестували понад EUR100 млн у різні інвестиційні проекти upstream. Плануємо інвестувати ще EUR60 млн найближчими роками", - сказав він.

Як повідомлялося, Eni у 2011 році купила у британської Cadogan Petroleum 30% у Pokrovskoe Petroleum BV та 60% у Zagoryanska Petroleum B.V. (обидві - Нідерланди) - компаніях, що володіють ліцензіями на розробку Покровського і Загорянського нафтогазових родовищ, розташованих у Дніпровсько-Донецькому басейні.

У листопаді 2011 року Eni, спільно з Cadogan Petroleum, презентувала Держгеонадра програму геологорозвідувальних робіт на 2012-2015 рр. загальною вартістю $55 млн. У рамках програми планувалося пробурити чотири розвідувальні кластери, на кожному з яких буде застосовано технології вертикального та горизонтального буріння, гідророзриву пласта (ГРП).

Крім того, в жовтні 2012 року Cadogan та НАК "Надра України" закрили операцію з продажу Eni 50,01% у ТОВ "Західгазінвест" (Івано-Франківська обл.). Після операції Cadogan зберегла за собою 15% у підприємстві.

"Західгазінвест" має ліцензії на розробку дев'яти родовищ сланцевого газу у Львівській області загальною площею близько 3,8 тис. кв. км, що є продовженням польського Люблінського басейну.

Першу свердловину з розвідки сланцевого газу в Україні Eni та Cadogan планують закласти в 2013 році.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА