14:46 17.06.2013

Начальство колонії дозволило Тимошенко побачення з дочкою в палаті

3 хв читати

Керівництво Качанівської виправної колонії як виняток дозволило побачення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з її захисником - донькою Євгенією - не в кімнаті для побачень, а у лікарняній палаті. У партії "Батьківщина" заявляють про недопущення Є.Тимошенко до екс-прем'єра.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС), Є.Тимошенко в понеділок прибула на побачення до мами. Ю.Тимошенко поінформували про це, і співробітники колонії запропонували засудженій пройти до кімнати побачень.

Однак Ю.Тимошенко заявила про своє небажання переходити в іншу кімнату, яка розташована на відстані кількох метрів від її палати.

"Розуміючи мету таких заяв (полягає в тому, щоб згодом публічно і безпідставно звинуватити співробітників виправної колонії в нібито перешкоджанні побачення) керівництво колонії як виняток дозволило захисниці провести зустріч із засудженою безпосередньо в медичній палаті. Таке рішення було ухвалено без жодних об'єктивних причин і лише з метою не допустити поширення неправдивих обвинувачень на адресу пенітенціарного відомства", - йдеться в повідомленні прес-служби ДПтС.

За їхніми словами, створюється враження, що засуджена і захисники останнім часом діють за одним і тим самим сценарієм - "зірвати проведення зустрічі, а далі звинувачувати в цьому колонію".

У відомстві також наголосили, що згідно з відомчою інструкцією щодо організації проведення короткострокових побачень, "жоден засуджений в Україні не має права проводити їх там, де заманеться".

Крім того, за інформацією прес-служби, з урахуванням заяв Є.Тимошенко, озвучених співробітникам колонії: "Я зараз всім буду говорити, що ви її катуєте і повідомлю ЗМІ про те, що мене незаконно не допускають, а також про це буде знати вся Європа", керівництво колонії ухвалило рішення, яке має "викрити реальні наміри засудженої та запобігти можливим провокаціям на цю тему".

Між тим, у заяві прес-служби партії "Батьківщина" зазначається, що Є.Тимошенко більше години не пускають до мами.

"Нам відомо, що стан здоров'я лідера опозиції значно погіршився. Захисники вже звернулися до лікарів клініки "Шаріте", щоб вони негайно приїхали до Юлії Тимошенко для з'ясування причин значного погіршення стану здоров'я", - йдеться в заяві.

У партії занепокоєні тим, що вже четверту добу захисники не можуть побачитися з Ю.Тимошенко - "до таких дій тюремники вдаються тоді, коли над Юлією Тимошенко чиниться насильство".

Так, за твердженням прес-служби "Батьківщини", у п'ятницю до неї не допустили захисника Миколу Титаренка, у понеділок - Є.Тимошенко. "Так само до лідера опозиції не допускали захисників торік, коли відбувалося насильство під час її транспортування з Качанівської колонії до лікарні "Укрзалізниці", - наголошується в повідомленні.

У "Батьківщині" вимагають від пенітенціарної служби негайно допустити до Ю.Тимошенко захисників, щоб вони "на власні очі побачили, що відбувається на дев'ятому поверсі лікарні "Укрзалізниці", де режим незаконно утримує Юлію Тимошенко".

Як повідомлялося, 15 червня захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що стан здоров'я його підзахисної різко погіршився і він має намір звертатися до німецьких лікарів з проханням терміново прибути в Україну для проведення комплексного обстеження.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Лікарі з німецької клініки "Шаріте" відвідували Ю.Тимошенко на початку поточного тижня. вони рекомендували їй продовжити стаціонарне лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА