13:05 15.04.2016

Побачення Савченко з сестрою досі під забороною - адвокат

2 хв читати
Побачення Савченко з сестрою досі під забороною - адвокат

Вірі Савченко, сестрі української льотчиці Надії, засудженій за вбивство російських журналістів, як і раніше, не дозволяють зустрітися з нею, повідомив адвокат засудженої Микола Полозов.

"Учора начальник СІЗО-3 Новочеркаська, де тримають Надію, відмовився надати дозвіл на побачення Вірі, пославшись на п. 139 наказу Мін’юсту РФ від 14 жовтня 2005 р. №189 "Про затвердження Правил внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів кримінально-виконавчої системи", - написав М.Полозов у п'ятницю на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що, згідно з наказом, засудженим, стосовно якого вирок набув чинності, але ще не звернений до виконання, побачення з родичами надається на підставі дозволу головуючого в судовому засіданні у кримінальній справі або голови суду.

"Віра була вимушена їхати до ростовського Донецька, розташованого за 140 км від СІЗО, до суду, де було ухвалено вирок Надії Савченко. Як з'ясувалося, в суді ніяких наказів Мін’юсту РФ не читали, дозвіл на побачення надавати відмовилися, "відфутболили" Віру назад до СІЗО", - повідомив адвокат.

Раніше М.Полозов написав у Facebook, що Н.Савченко з п'ятниці має намір відмовитися від аналізів та обстежень російськими лікарями.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав українську льотчицю Н.Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі і засудив її до 22 років колонії загального режиму. Суд також визнав її винною в замаху на вбивство і в незаконному перетині кордону РФ.

Вирок набув чинності 5 квітня, наступного дня Н.Савченко розпочала суху голодовку, вимагаючи свого негайного повернення на батьківщину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА