12:20 11.07.2013

На Харківщині значно збільшилася кількість кліщів - переносників збудника хвороби Лайма - Держепідемслужба

1 хв читати
На Харківщині значно збільшилася кількість кліщів - переносників збудника хвороби Лайма - Держепідемслужба

У Харківській області у 2013 році значно збільшилася кількість кліщів - переносників збудника хвороби Лайма порівняно з минулим роком, повідомила заступник начальника Головного управління Держсанепідемслужби в Харківській області Тетяна Тонкошкур.

"За даними лабораторії (ГУ Держсанепідемслужби у Харківській області - ІФ), помітно збільшилася кількість позитивних результатів. Якщо торік 14% досліджених кліщів давали позитивні результати, то цього року ми маємо 30%. Зокрема, під час дослідження кліщів, які було знято з людей, - понад 30% позитивних результатів (проти 20% минулого року). Загалом було досліджено понад 500 кліщів", - сказала Т.Тонкошкур на прес-конференції в середу.

Вона зазначила, що при цьому кількість зареєстрованих випадків захворювання на Лайм-бореліоз поточного року порівняно з минулим роком практично не змінилася - вісім випадків.

Т.Тонкошкур також порекомендувала в разі укусу кліща звертатися до лікаря-інфекціоніста, оскільки якщо кліщ є переносником збудника хвороби Лайма, ймовірність захворювання досить висока.

Хвороба Лайма (Лайм-бореліоз) - інфекційне захворювання, спричинене бактеріями, які передаються людині через укус інфікованих кліщів. На ранніх стадіях проявляється у вигляді лихоманки, головного болю, втоми й характерного шкірного висипу. Пізніше може призвести до враження центральної нервової та серцево-судинної систем. Неадекватна терапія може спричинити розвиток хронічної хвороби Лайма, коли недуга стає важковиліковною, призводячи до інвалідності або навіть смерті.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Петиція із закликом припинити знищення зелених насаджень на прибудинкових територіях у Києві набрала потрібну кількість голосів

За добу на Харківщині чотири мирних жителі загинули внаслідок збройної російської агресії

Зеленський у понеділок відвідає з робочим візитом Іспанію

На Донеччині в результаті російських обстрілів п'ять убитих і троє поранених

У Херсонській області за добу троє поранених унаслідок обстрілів, окупанти скинули керовані авіабомби

РФ вивела в Чорне море три бойові кораблі

Окупанти ввечері та вранці знову атакували Нікопольський район, застосувавши дрони та артилерію

Сили оборони за добу ліквідували 1150 окупантів

За добу окупанти понад 400 разів ударили по Запорізькій області

РФ концентрує сили в Бєлгородській області поблизу українського кордону, ймовірно, щоб відволікти ЗС України і підготувати нові наступи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА